Putyin azt követeli, hogy rubelben fizessenek a gázért. A gázárak közel 30%-ot emelkedtek

Megosztás

- Hirdetés -

Vlagyimir Putyin azt követeli, hogy rubelben fizessenek a gázért. Már megbízta a Gazpromot a szerződések módosításával. A változtatások az „ellenséges országokat” érintik. Az orosz elnök kijelentette, hogy a dollár és az euró „kompromittált” valuta.

Putyin azt követeli, hogy rubelben fizessenek a gázért

„Oroszország megtagadja a földgázszállításért „kompromittált” pénznemekben, köztük dollárban és euróban történő fizetés elfogadását, és áttér a rubelben történő fizetésre.”

Jelentette be Putyin, a kormány tagjaival folytatott megbeszélésén.

putyin nem lesz mas valasztasa o Putyin azt követeli, hogy rubelben fizessenek a gázért. A gázárak közel 30%-ot emelkedtek

Úgy döntöttem, hogy a lehető leghamarabb végrehajtom az „ellenséges” országokba szállított földgázunk kifizetéseinek átutalását módosító csomagot.

- Hirdetés -

Az orosz diktátor arra készült, hogy utasítsa a Gazpromot a szerződések szükséges módosítására. A Gazprom egyelőre nem volt hajlandó kommentálni az ügyet.

Érdemes megjegyezni, hogy a piac nagyon gyorsan reagált Putyin döntésére, a gázárak már 30%-kal emelkedtek. 

kep 2022 03 25 103912 Putyin azt követeli, hogy rubelben fizessenek a gázért. A gázárak közel 30%-ot emelkedtek

Ahogy az várható volt, az Oroszország által „ellenségesnek” jelölt országok listája többek között: Lengyelország, Egyesült Államok, Kanada, Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Mikronézia, Új-Zéland, Szingapúr, Tajvan, Albánia, Andorra, Izland, Liechtenstein, Ukrajna, Nagy-Britannia, Montenegró, Svájc, Monaco, Norvégia, San Marino, Észak-Macedónia. 

Röviden: azok az országok, amelyek szankciókkal sújtották Oroszországot az ukrajnai invázió kezdete után, továbbá az EU összes tagállama, ergo Magyarország is…

- Hirdetés -
kep 2022 03 25 103937 Putyin azt követeli, hogy rubelben fizessenek a gázért. A gázárak közel 30%-ot emelkedtek

A bejelentett változtatás Magyarországot is érinti.

Oroszország legújabb lépése, hogy megvédje az ország valutáját a további leértékelődéstől. A szakemberek szerint ez a cél már megvalósult.

kep 2022 03 25 104022 Putyin azt követeli, hogy rubelben fizessenek a gázért. A gázárak közel 30%-ot emelkedtek

A Business Insider felhívta a figyelmet, hogy ma körülbelül 100 rubelt kell fizetni egy dollárért, míg március 10-én a dollár közel 150 rubelbe került.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!