Rendkívül ritka eset a szülőszobán. A kislány farokkal született

Megosztás

- Hirdetés -

A kislány farokkal született. Ez rendkívül ritka eset. Becslések szerint mindössze 200 hasonló esetet írtak le világszerte az orvosi irodalomban.

kep 2022 11 30 120945457 Rendkívül ritka eset a szülőszobán. A kislány farokkal született

A lány farokkal született

Ez a szülés a mexikói Nuevo Leonban található kórház történetébe vonul be vastag, nagybetűkkel. Egy egyedülálló baba született a létesítményben. Császármetszés után az orvosok észrevették, hogy egy kislánynak farka van. A külföldi média azonnal felkapta az esetet. Az orvosok a Science Direct „Journal of Pediatric Case Reports” című folyóiratában is beszámoltak a szokatlan esetről. A terhesség komplikációk nélkül zajlott le. 

A farka 5,7 cm volt. Puha volt, hegyes, bőrrel és szőrrel borított. Passzívan, fájdalom nélkül mozgatható volt, de nem mutatott spontán mozgást. A baba sírt, amikor a szervet tűvel megszúrták

- Hirdetés -

A szülés után két hónapon belül a farok további nyolc millimétert nőtt. Ezután helyi érzéstelenítésben műtéti úton eltávolították. A műtét eseménytelenül zajlott, a lányt még aznap hazaengedték.

Hét évvel ezelőtt Kínában is hasonló esetet jelentettek. A neten továbbra is fellelhető a kisgyermek képe…

Érdekesség

Ha hinni lehet a tudománynak, őseinknek volt farka. A mintegy 20 millió évvel ezelőtti evolúció eredményeként azonban elvesztettük őket, amikor az emberi faj elvált a majmoktól.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!