Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

Megosztás

- Hirdetés -

A koronavírus-járvány idén március óta életünk része, amit fenekestül forgat fel. A helyzet pedig nem hogy nem javul, egyre csak romlik. A napi új fertőzöttek száma négy-ötezer körül van, az elhunytaké pedig majdnem mindennap száz feletti számot mutat. Már semmi nem olyan, mint korábban és bár igyekszünk hozzászokni minden szigorításhoz, szabályhoz és változáshoz, egyszerűen nem lehet mindent megszokni. Talán te sem gondoltál még bele, hogyan alakul majd az idei karácsony, a szilveszter és az újév.

18419105 cd3a9a5e97de1ade9479a31364488024 wm Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

Nagy valószínűséggel a járvány miatt a szeretet ünnepe sem lesz a régi, főleg akkor, ha mi vagy családtagjaink külföldön élnek. Bár nem lehet erre felkészülni, mégis szokni kell a gondolatot, hogy talán nem lehet majd együtt az egész család.

A külföldön élő rokonokkal, barátokkal csak az interneten keresztül vagy telefonon kommunikálhatunk.

- Hirdetés -
img1 Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

Magyarország kormánya december elsejéig meghosszabbította a határzárat, de ez nem jelenti azt, hogy akkor fel is oldják majd. A legfrissebb adatok elszomorítóak, így korántsem biztos, hogy lazítanának a szabályokon, ez pedig azt jelenti, hogy se ki, se be. Vagyis, aki külföldön tartózkodik csak úgy jöhet haza, ha karanténba vonul, amit sokan nem is vállalnának. Nemcsak hazánkban, hanem külföldön is katasztrofális a helyzet, így a családtagok hazalátogatása nagyon is kérdéses. Azoknál a családoknál pedig, ahol évente csak egyszer jön össze a család, ami általában karácsonyra esik, nagyon fájdalmas és hiányos lesz az idei ünnep.

Elmaradnak az adventi vásárok.

advent garz Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

A nagy karácsonyi vásárok hangulatba hozzák az embert, közelebb érzi a karácsonyt, elönti a szeretet és persze sok-sok ajándékot beszerezhetünk, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni. Az idén azonban elfelejthetjük a puncsot, a csodás hangulatot és persze a tömeget. Az adventi rendezvények általában aranybányát jelentenek a standok tulajdonosainak, ám most, a külföldi turisták hiányában a rendezvények jelentős részét meg sem tartják. Magyarországon Újpesten még megrendezik a karácsonyi vásárt, de mindez szigorú intézkedések és a szabályok betartása mellett valósulhat csak meg.

- Hirdetés -

Elmaradó rokonlátogatás

5699536 1 Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

Magyarország kormánya november elején arra kérte fel az ország lakosait, hogy az ünnepek alatt ne járják körbe a lakosságot. Mindannyian tudjuk, hogy ilyenkor közel kerülünk egymáshoz, ölelések, puszik csattannak el, ez pedig nagy fertőzésveszélyt jelent. Elegendő egyetlen fertőzött, még tünetmentesen is és máris az egész család elkapja a vírust. Éppen ezért felelősségteljes döntést hozunk, ha idén nem rendezünk nagy családos karácsonyozást.

Magányos ünnepek

- Hirdetés -
88459 article hd Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

A december, a karácsony és a szilveszter nagy gondot okozhat azoknak az embereknek, akik alapvetően hajlamosak a depresszióra. Ha pedig idén szeretteik nélkül kénytelenek tölteni az ünnepeket, még nagyobb veszélyt rejt magában. A magány még inkább ront a helyzeten, főleg akkor, ha normál körülmények között az ilyen emberek nem lennének egyedül az ünnepek alatt.

A Mikulás-ünnepségeknek is annyi.

00099190 Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

2020-ban búcsút inthetünk a Mikulás-ünnepségeknek is, hiszen ezek is hatalmas tömeget vonzanak. A Mikulások idén a bölcsődékbe, óvodákba, iskolákba, sőt a kórházakba se fognak elmenni. Otthon persze apa felveheti a Mikulás-jelmezt és a szülők beletehetik a csomagot a gyerekek csizmájába, de ebben az évben a kicsiknek meg kell elégedniük ennyivel.

Céges karácsony

STO a55531be 5470122cc7f468.34595863 Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

A céges bulikról megoszlanak a vélemények, hiszen van, aki alig várja és van, aki a háta közepére sem kívánja kollégáit vagy főnökét egy egész estére. A koronavírus-járvány miatt a szórakozóhelyek zárva vannak, az éttermek sem túl biztonságosak, így a karácsonyi céges bulik sem tarthatnának sokáig. Feltéve, ha valamelyik cég egyáltalán megkockáztatja, hogy összeereszti dolgozóit egy légtérbe. A helyzetre való tekintettel a legjobb döntés az lenne, ha idén elfelejtenék a céges karácsonyt.

A csomagküldő szolgálatok összeomlása.

shutterstock343313429 Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

Bár a járvány első hullámában jól működött a csomagküldés, a második hullám és a karácsonyi készülődés ideje alatt korántsem biztos, hogy ismét így lesz. Jóval többen lesznek majd azok, akik nem akarnak a bevásárlóközpontokban szorongani, ezért inkább a postára vagy a futárokra bízzák a házhoz szállítást. Normál esetben is sok volt a kavarodás a karácsonyi ünnepek előtt, így el sem tudjuk képzelni, hogy most, amikor tombol a koronavírus-járvány, mi lesz majd. Valószínűleg hatalmas lesz a késés, a csomagok nem érkeznek meg időben szeretteinkhez vagy mi nem kapjuk meg rendeléseinket karácsony előtt. Vagyis, az idei csomagfeladást és rendelést jóval korábbra kell időzítenünk, ha biztosak akarunk lenni a dolgunkban. Hiszen azt senki nem akarja, hogy az ajándékok 2021 januárjában érkezzenek meg.

A hagyományos ünnepi programok elmaradása.

BDZ1 Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

Az ünnepi készülődés során és az ünnepek alatt is számos koncert, előadás és egyéb rendezvény szórakoztatja az embereket. Hazánkban egyelőre még nem tilos színházba, moziba vagy koncertre menni, de azt nem tudhatjuk, hogy továbbra is így marad-e. Hatalmas kérdőjel, hogy mi lesz majd idén, hiszen a mozik is csak tartalékon működnek, nincsenek filmpremierek sem. Aki pedig el szokott utazni az ünnepekre, most kénytelen lesz otthon maradni. Szomorú lesz az idei december, mert nagy részét az otthonunkban, a négy fal között ülve fogjuk tölteni.

Felejtsd el a szilveszteri bulit!

szilveszter party Szomorú és magányos karácsony vár ránk, a szilveszteri bulit pedig elfelejthetjük

Az újévi tűzijátékok biztosan elmaradnak és azt sem tudhatjuk, hogy a szórakozóhelyek megnyitnak-e a szilveszteri bulik idejére. Bár ennek rendkívül kevés esélye van, a házibulik lehetséges opciót képeznek. A járványhelyzet miatt viszont nem valószínű, hogy bárki is emberek tömegét szeretné fogadni otthonában és akkor még nem is beszéltünk a kijárási tilalomról. Szóval, a bulinak minimum reggel ötig kellene tartania, éjfél után pedig csakis a házban, lakásban lehet tartózkodni. Ha pedig tömegek gyűlnének össze az utcán, az hatalmas fertőzésveszélyt jelentene. Nagy valószínűséggel ebben az esetben is az a jó megoldás, ha azokkal töltjük a szilvesztert és köszöntjük az újévet, akikkel egyébként is egy fedél alatt élünk. Fogunk egy üveg pezsgőt, koccintunk, megesszük a virslit és esetleg nézzük a tévét.

Azt hiszem, ebben a helyzetben értjük meg leginkább, mennyire vigyáznunk kell magunkra és másokra, hogy soha többé ne korlátozhassanak minket abban, hova megyünk, mit csinálunk és legfőképp, mikor csináljuk.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!