Szülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja – 7 nappal később kórházba került és a nővérek sokkot kaptak

- Hirdetés -

A „@sueomanii” felhasználónevű nő azt állította TikTokon, hogy szülésznője siettette a szülését, mert időben be akarta fejezni a műszakját. Ám ennek az lett az eredménye, hogy nem sikerült maradéktalanul kivenni a méhlepényt. A nő felidézte rémálomszerű szülésélményét, amelynek következtében még egy héttel később is erős hasi fájdalmakat tapasztalt. Miután kórházba szállították, kiderült, hogy a méhlepény egy része még mindig benne van.

A nagyjából tenyérnyi méretű méhlepény kivételéhez újabb műtétre volt szüksége. Miután eltávolították az édesanya elárulta, hogy olyan büdös volt, hogy akár komoly fertőzést is okozhatott volna.

1 35 Szülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja - 7 nappal később kórházba került és a nővérek sokkot kaptak

Az élmény örök traumatikus emléket hagyott benne, amit szeretett volna kibeszélni. Ekkor osztotta meg az internet népével történetét. Videóját már több százezren látták.

- Hirdetés -

„Amikor vajúdtam a kislányommal, és eljött az ideje, hogy nyomjak, a szülésznőm azt mondta nekem, hogy „siessünk”, mert vége a „műszakjának”” – árulta el az anyuka.

2 31 Szülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja - 7 nappal később kórházba került és a nővérek sokkot kaptak

„Amikor eljött a méhlepény kivételének ideje, azt mondta nekem, hogy ‘csitt’ és ne sikítsak. Gyorsan kivette a ‘méhlepényemet’ és végzett a műszakjával”. – folytatta.

Elmondta, hogy a lánya születését követő héten furcsán érezte magát. Valami nem stimmelt neki, de nem tudott rájönni mi. Erős fájdalmat érzett a hasában, ami megrémítette.

- Hirdetés -
3 33 Szülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja - 7 nappal később kórházba került és a nővérek sokkot kaptak

„Miután megszültem a lányomat, nagyon erős hasi fájdalmaim voltak, de elhessegettem, hogy ez csak a szülés miatt van. 7 nappal később masszíroztam a hasamat és valami kijött belőlem. Nagyon megijedtem, fogalmam sem volt mi ez. A férjem szinte sokkot kapott, de volt annyi lélekjelenléte, hogy bevigyen a kórházba. Miután megvizsgáltak a nővérek köpni-nyelni nem tudtak attól, amit láttak. Elmagyarázták, hogy visszamaradt méhlepényem van. Ez akkor fordul lő, mikor a méhlepény egy része a szülés után a méhben marad, és ha nem kezelik, súlyos szövődményeket okozhat.

4 32 Szülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja - 7 nappal később kórházba került és a nővérek sokkot kaptak

Kiderült, hogy a szülésznő nem tisztított meg rendesen és egy tenyérnyi méretű lepény maradt a méhemben. Később voltam egy vizsgálaton, hogy lássák, van-e még. A vizsgálat kimutatta, hogy valójában több visszamaradt méhlepény volt, amit meg kellett műteni, hogy megszabaduljak a maradéktól. A visszamaradt méhlepény nagyon büdös volt, ami fertőzéshez vezethetett volna.

A visszamaradt placenta szövődményei közé tartozik az erős vérzés, fertőzés veszély, a méh hegesedése, vérátömlesztés és a méheltávolítás. Ezen szövődmények bármelyike halálhoz vezethet, ha nem diagnosztizálják és kezelik gyorsan.”

- Hirdetés -
5 28 Szülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja - 7 nappal később kórházba került és a nővérek sokkot kaptak

Bejegyzéséhez több száz komment érkezett és az emberek elborzadtak története hallatán. Egyikük kritizálni kezdte a szülésznőt a hanyagsága miatt. – „Vannak olyan munkák, amelyeket nem lehet úgy kezelni, mint egy átlagos munkát, és ez is egy ilyen.”

„Rossz szakmát választott, ha időben akar eljönni a munkahelyéről.”

„Bábaként az ilyen történetek felháborítanak, mivel én mindig a nőket helyezem előtérbe. Nagyon sajnálom, hogy ezen kellett keresztülmennie.”

6 17 Szülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja - 7 nappal később kórházba került és a nővérek sokkot kaptak

„A nővérek nem szoktak műszakot váltani? Amikor nekem a kislányom született, azonnal cseréltek, amikor eljött az idő.”

„Az anyukám szülésznő, és egyszer két órát maradt tovább, hogy támogasson egy nőt, és megszülje a babáját, mert csak benne bízott.” – osztotta meg még valaki.

„A szülésznőm műszakja éppen véget ért, jött egy másik, hogy átvegye, de ő megkérdezte, maradhat-e. Az elejétől a végéig látta a szülést.”

7 17 Szülésznője siettette, hogy nyomjon gyorsabban, mert lejárt a műszakja - 7 nappal később kórházba került és a nővérek sokkot kaptak

Az anyuka nem volt egyedül, más nők is elárulták, hogy hasonló élményen mentek keresztül szülés közben.

„Ez történt velem is!!! A szülésznőm siettetett, annyira szörnyű volt, az egész élményemet szörnyűvé tette, ami ahhoz vezetett, hogy traumatikus emlékként emlékszem vissza a szülésemre.”

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!