TIPP: Így törölhetsz egyszerre hatalmas mennyiségű levelet a Gmailben

Megosztás

- Hirdetés -

A Google 15 GB tárhelyet biztosít mindenkinek, aki fiókot regisztrál. Mi van akkor, ha ez betelik?

A leghatékonyabb módszer arra, hogy tárhelyet szabadítsunk fel az, ha törlünk pár régi üzenetet. Egy átlagos e-mail mérete legfeljebb pár száz kilobájt, de tízezres nagyságrendben már gigabájtokról beszélünk. Pláne, ha még kép vagy videó van mellé csatolva.

kep 2023 02 06 113122715 TIPP: Így törölhetsz egyszerre hatalmas mennyiségű levelet a Gmailben

A levelek törlése időigényes feladatnak tűnik, hiszen a Gmail egy oldalon száz levelet jelenít meg. Ezeket egyszerre is kijelölhetjük a levelek feletti kis doboz bepipálásra.

- Hirdetés -

Ha végleg megszabadulnánk az összes levelünktől, akkor elég, ha bepipáljuk a dobozt, aztán rákattintunk a megjelenő „Az összes beszélgetés kijelölése” feliratra, de még ekkor is csak az Elsődleges mappában található leveleket törölhetjük, a Közösségi és Promóciók mappába kerülőket nem.

kep 2023 02 06 113132624 TIPP: Így törölhetsz egyszerre hatalmas mennyiségű levelet a Gmailben

Létezik egy egyszerű megoldás a levelek szortírozására.

  • a Gmail keresősorába („Keresés a levelek között” felirat) beírjuk, hogy „label:all mail”.
  • A Gmail ekkor meg fogja jeleníteni az összes, vagyis a Közösségi és a Promóciók mappába érkező levelünket is.
  • Ezzel együtt a leveleink felett megjelennek különböző ikonok is, amikkel személyre szabhatjuk a keresést, például kiválaszthatjuk, hogy csak az olvasatlan vagy a melléklettel is rendelkező levelek jelenjenek meg, megadhatunk egy konkrét időtartományt, a „Speciális keresés” fülre kattintva pedig ennél sokkal részletesebben is leszűkíthetjük a törölni kívánt levelek körét.
  • Ha beállítottuk, hogy pontosan mit szeretnénk törölni, a levelek feletti kis fenti négyzetet bepipálva jelöljük ki az összes levelet.
  • Ekkor még csak az egy oldalon megjelenő száz darab levél lesz kijelölve, viszont ha rákattintunk a kijelölt levelek felett megjelenő „Jelöld ki az összes beszélgetést, amely megfelel ennek a keresésnek” sorra, akkor máris az összes levelet kijelöltük.
kep 2023 02 06 113153294 TIPP: Így törölhetsz egyszerre hatalmas mennyiségű levelet a Gmailben

Ezután egyszerűen csak a törlés ikonra kell kattintani. Ne feledjük, hogy a Gmail még 30 napig megőrzi a törölt leveleket. Szóval onnan is illik kigyomlálni, hogy ténylegesen felszabadítsuk a tárhelyet. Vagy várunk 30 napot…

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!