Új divat az autósok körében. Mit jelent ez a rejtélyes matrica?!

- Hirdetés -

Új divat a sofőrök körében. Rejtélyes matricát ragasztottak az autókra. Egy cápa felfal egy kis halat. Mit jelent?

Számtalan ötletes, vicces autómatrica kering az autósok körében, autóján. Ezek a matricák alapvetően a jármű díszítésére szolgálnak, de sokan vannak, akik kicsit mélyebb gondolatokat is kifejeznek ilyen módon.

kep 2022 04 08 153503460 Új divat az autósok körében. Mit jelent ez a rejtélyes matrica?!

Jelen esetben egy jellegzetes matricáról van szó, amelyen egy cápát látunk, aki készül megenni egy kishalat. Az utóbbi időben egyre több ilyen matricát látni. Főleg a nagyobb városokban. Az ártatlannak tűni, egyesek számára vicces matrica erősen ellentmondásos felhanggal bír.

kep 2022 04 08 153451832 Új divat az autósok körében. Mit jelent ez a rejtélyes matrica?!

A hal a kereszténység kezdete óta Jézus Krisztus jelképe. Ógörögül az ichtysis halat jelent. Ez egyébként egy akrosztikon. Egy szó, amely a mondatban szereplő szava első betűiből áll össze. Jelentése: Jézus Krisztus, Isten Fia, Megváltó. Ezért sok járművön éppen ezt a szimbólumot láthatjuk, amellyel a keresztények kifejezik az egyházhoz való tartozásukat. Így a keresztények emlékeztetnek másokat arra, hogy Krisztus szavai még mindig élnek, és ők maguk sem szégyellik vallásukat.

- Hirdetés -
kep 2022 04 08 153438361 Új divat az autósok körében. Mit jelent ez a rejtélyes matrica?!

Néhány sofőr úgy döntött, hogy válaszul egy matricát helyez el egy cápával, amely szélesre nyitja a száját, és egy kis hal elfogyasztására készül. Ez a vallásellenesség demonstrálásának szimbóluma. 

Egy kifejezésmód arra, hogy: elegem van a vallásból!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!