Ukrajna atomfegyverrel rendelkező szövetségest keres

- Hirdetés -

Kijev kívánsága, amit alkotmányban is rögzített, hogy a katonai blokkhoz csatlakozhasson. Ez azonban nem valósulhat meg, mondta Zelenszkij.

20220315ukran valsag 2022 orosz Ukrajna atomfegyverrel rendelkező szövetségest keres

A NATO-tagállamok nem szeretnék Ukrajnát maguk közt látni. Ezzel Kijev tisztában van. – mondta Volodimir Zelenszkij elnök. Kijev most a tagországok védelmében bízik.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint ezt kedden a britek által vezetett Egyesített Expedíciós Erők országainak vezetőihez intézett beszédében mondta.

1647108083 tA6bHWm9M md Ukrajna atomfegyverrel rendelkező szövetségest keres

„Egyértelmű, hogy Ukrajna nem lehet NATO-tag. Ezt felfogtuk, hiszen értelmes emberek vagyunk. Évek óta hallunk valamiféle nyitott ajtókról, de ugyanakkor arról is, hogy nem léphetünk be a NATO-ba. Az ukrán emberek is kezdik megérteni, hogy csak magunkra támaszkodhatunk, illetve azon partnereinkre, akik segítenek.”

-mondta Zelenszkij

- Hirdetés -

Ukrajna egyébként sem a NATO-szerződés 5. cikkelyének alkalmazását kéri, hanem hogy legyen lezárva a légtere. Ezzel véget vethetne az orosz légicsapásoknak.

az ukran elnok volodimir zelensz Ukrajna atomfegyverrel rendelkező szövetségest keres

„Az együttműködés új formáira, új elszántságra van szükségünk. Ha nincs nyitott ajtó előttünk, akkor azon partnerekkel kell együttműködnünk, akik segítenek és megvédenek minket.”

Mondta az elnök.

e3fb15d1f29bd5df8eebddfad70e5508 Ukrajna atomfegyverrel rendelkező szövetségest keres

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára kedden azt mondta, hogy olyan védelmi szövetséget kell kötnie, amelyben olyan ország is benne van, akinek van atomfegyvere.

„Ukrajnának egy új védelmi szövetséget kell kötnie, amelynek részese egy atomfegyverrel rendelkező ország. Egyelőre ez Nagy-Britannia.”

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

forrás: oroszhirek.hu

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!