Ukrajna megvádolta Magyarországot, hogy vissza akarja szerezni a Kárpátalját

- Hirdetés -

Az ukrán miniszterelnök-helyettes, Irina Verescsuk úgy gondolja, hogy Magyarország „oroszbarát” hozzáállása azt sugallja, hogy nem akar lemondani az olcsó orosz gázról, vagy arról, hogy esetleg visszakaphatja a Kárpátalját.

kep 2022 03 23 184211 Ukrajna megvádolta Magyarországot, hogy vissza akarja szerezni a Kárpátalját

Egy hosszú Facebook-bejegyzésben állította a tisztviselő, hogy Magyarország egyáltalán nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat. Nem szállít fegyvereket Ukrajnának, és még azt sem engedi, hogy Magyarország területén keresztül haladjanak más országok fegyverszállítmányai.

kep 2022 03 23 184226 Ukrajna megvádolta Magyarországot, hogy vissza akarja szerezni a Kárpátalját

„Valójában mindenre nemet mondanak. Még egy lépés – és Budapest hivatalos retorikája teljesen oroszbarát lesz. Mi ez? Olcsó orosz gázt akarsz? Vagy talán a mi Kárpátaljánkat akarják?”

Szerinte Budapestnek csatlakoznia kéne a civilizált világhoz. Nem kellene megismételnie azokat a hibákat, melyeket a második világháború idején elkövetett.

kep 2022 03 23 184243 Ukrajna megvádolta Magyarországot, hogy vissza akarja szerezni a Kárpátalját

Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter azt mondta, hogy Magyarország nem fogja támogatni az oroszellenes szankciókat, mivel ezek kárt okoznának az ország érdekeinek. Legfőképpen az orosz gázt és kőolajat célzó büntetőintézkedéseknek.

- Hirdetés -
kep 2022 03 23 184252 Ukrajna megvádolta Magyarországot, hogy vissza akarja szerezni a Kárpátalját

Azt is kijelentette, hogy Magyarország minden olyan javaslatot ellenez, amely növelné egy nagyobb méretű háború kockázatát.

kep 2022 03 23 184333 Ukrajna megvádolta Magyarországot, hogy vissza akarja szerezni a Kárpátalját

A magyar kormány alapvetően elítéli az orosz-ukrán konfliktust, de próbál kimaradni az egészből. Már amennyire lehet. Nem csatlakoztunk azokhoz az országokhoz, melyek fegyvert küldtek Ukrajnába.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!