Ukrajna szerint, amit a magyar vezetés folytat, az teljességgel elfogadhatatlan

Megosztás

- Hirdetés -

Orbán Viktor kijelentései miatt bekérették az ukrajnai magyar nagykövetet az ukrán külügyminisztériumba. Felszólították Budapestet, hogy hagyjon fel az ukránellenes retorikájával.

Az ukránok elfogadhatatlannak tartják Orbán Viktor azon kijelentését, miszerint Ukrajnát Afganisztánhoz hasonlította és a senki földjének nevezte.

1367681 Ukrajna szerint, amit a magyar vezetés folytat, az teljességgel elfogadhatatlan

Szerintük Magyarország szándékosan rombolja a magyar-ukrán kapcsolatokat.

A magyar diplomatával közölték: „az ukránellenes retorika, amelyet a magyar vezetés hosszú ideje folytat, teljességgel elfogadhatatlan, és súlyos károkat okoz az ukrán–magyar kapcsolatoknak”.

47305987 1c85f670fb9f83ccea950b73ed44231c wm Ukrajna szerint, amit a magyar vezetés folytat, az teljességgel elfogadhatatlan

„a magyar felet felszólították, hogy állítsa meg ezt a negatív tendenciát annak érdekében, hogy elkerüljék a két ország kapcsolataira gyakorolt helyrehozhatatlan következményeket”

- Hirdetés -
ww Ukrajna szerint, amit a magyar vezetés folytat, az teljességgel elfogadhatatlan

Szíjjártó Péternek korábban volt egy nyilatkozata, miszerint: „a háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg, és egész országrészek válnak pusztasággá. Magyarország ezért akar békét, és fegyverszállítások helyett azonnali tűzszünetet. Ez Magyarország világos álláspontja a háború kezdete óta. Magyarország sem szavakban, sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!