Videón az első robotok, amik szaporodásra is képesek. Még a tudósokat is lenyűgözte az új felfedezés.

- Hirdetés -

Bemutatták az első robotokat, amik már a szaporodásra is képesek. Ennek módja, teljesen hihetetlen.

robot Videón az első robotok, amik szaporodásra is képesek. Még a tudósokat is lenyűgözte az új felfedezés.

Xenobotoknak nevezik a világ első élő robotjait. Eddig teljesen ismeretlen szaporodási formára képesek. Leginkább a kis Pac-Man figurákhoz lehetne hasonlítani őket. Az afrikai karmos béka sejtjeiből tudták kialakítani a nagyjából 1 milliméteres programozásra alkalmas robotot. Képes kisebb feladatok végrehajtására, öngyógyításra és mozgásra. Azonban most felfedezték a tudósok, hogy szaporodni is tud, ráadásul nagyon érdekes formában teszi ezt.

A kis robot több száz sejtet gyűjt össze a szájában és forgatja amíg olyan formájú nem lesz mint ő maga. Pár nap múlva egy ugyanolyan xenobot jön létre, ami a későbbiekben ugyanúgy tud majd szaporodni. Eddig azt hitték a tudósok, hogy minden formáját ismerik a szaporodásnak. A Vermonti Egyetem robotika professzora, Joshua Bongard elmondta, hogy ezzel teljesen új dolgot fedezhettek fel, ők sem számítottak erre.

A xenobotok nem élnek tovább pár napnál. Amikor elpusztulnak, bőrsejtek maradnak utánuk. Folyamatosan fejlesztik őket, a későbbiekben szeretnék hasznosítani az óceánokban található rengeteg műanyag eltávolításában. Ha minden jól halad, a gyógyászatban is fontos szerepet kaphatnak.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!