Zelenszkij szerint Ukrajnának havi hétmilliárd dollár kellene, hogy ellensúlyozzák a veszteségeket

- Hirdetés -

Az ukrán elnök kijelentette, hogy a nemzetközi közösségeknek azonnal ki kell zárnia az oroszokat a nemzetközi pénzügyi intézményekből.

kep 2022 04 22 131208500 Zelenszkij szerint Ukrajnának havi hétmilliárd dollár kellene, hogy ellensúlyozzák a veszteségeket

Ukrajnának havi hétmilliárd dollárra lenne szüksége, hogy valamelyest ellensúlyozza a háború okozta gazdasági veszteségeket. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, a Világbank tanácskozásának megküldött videóüzenetében közölte.

kep 2022 04 22 131454067 Zelenszkij szerint Ukrajnának havi hétmilliárd dollár kellene, hogy ellensúlyozzák a veszteségeket

Szerinte a nemzetközi közösségeknek haladéktalanul ki kell zárnia Oroszországot a nemzetközi pénzügyi intézményekből, és sürgette az államokat, hogy szakítsák meg a diplomáciai kapcsolataikat az oroszokkal.

kep 2022 04 22 131247791 Zelenszkij szerint Ukrajnának havi hétmilliárd dollár kellene, hogy ellensúlyozzák a veszteségeket

A fekete-tengeri kikötők blokádjával elzárták az oroszok az ukrán export útját, ami komoly sebet ejt Ukrajna élelmezésének biztonságára.

- Hirdetés -

A világbank elnöke, David Malpass nagyjából 60 milliárd dollára becsülte az oroszok által Ukrajnában ejtett fizikai károkat, és ez még nem tartalmazza a háború gazdasági költségeit.

kep 2022 04 22 131237569 Zelenszkij szerint Ukrajnának havi hétmilliárd dollár kellene, hogy ellensúlyozzák a veszteségeket

„A háború tovább zajlik, és a költségek egyre magasabbak lesznek…” – mondta Malpass

Kijev szerint Ukrajna infrastruktúrájának 30%-a van romokban, amelynek összege már legalább 500 millió dollár.

- Hirdetés -

(MTI)

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!