2022 november 28 hétfő
KezdőlapÉrdekességekErre figyelj oda, ha a Pfizer vakcinával oltatod be magad, mert rosszul...

Erre figyelj oda, ha a Pfizer vakcinával oltatod be magad, mert rosszul adják be

-

Francia orvosok szerint a Pfizer vakcináját a legtöbb helyen rosszul adják be, ez pedig azért hatalmas probléma, mert gyakorlatilag elpocsékolják az oltóanyagot, illetve számolni kell a ki nem alakuló immunizációval.

Az egyik francia lap azt írta: “Az elmúlt napokban számos fotó és videó jelent meg a közösségi hálózatokon az első vakcinák beadásáról Franciaországban, amelyekből egyértelműen látható, hogy sokan nem a Pfizer által előírt technikával adják be az oltóanyagokat a pácienseknek”.

A gyártó utasítása ugyanis az, hogy az injekciót egyenesen az izomba kell beadni, méghozzá felrázás nélkül. Az előírások ellenére az oltópontokon készített felvételeken jól látszik, hogy az ápolónők felrázzák a fiolát, eltávolítják a levegőt a tűből, majd az ujjaikkal merőlegesen összecsippentett karba, pontosabban a bőrszövetbe adják be a vakcinát. Eközben pedig a tű nem merőlegesen áll, hanem megdöntve. A bőr alá adandó injekciók esetében a megfelelő módszer az “összecsippentős és megdöntött tűvel történő oltás”.

A Pfizer viszont előírja az injekció izomba való beadását, “merőlegesen, egyenesen a karba, amit sem az összecsippentés, sem a megdöntött tű nem tud elérni”.

A rossz oltási módszer miatt a francia orvosok úgy vélik, rengeteg lesz a hatástalanul immunizált beoltott. Mások azonban azt írták, az, hogy a kísérletek, klinikai tesztek során csak az izomba adták be a védőoltást nem jelenti azt, hogy a bőr alá juttatott injekció hatástalan lesz és nem véd majd a koronavírus ellen.

Ezek is érdekelhetnek