2022 június 25 szombat
KezdőlapEgészségÉrzéstelenítő nélkül kellett világra hoznia gyermekét - "Köszönöm, nem kell több gyerek"

Érzéstelenítő nélkül kellett világra hoznia gyermekét – “Köszönöm, nem kell több gyerek”

-

Régen a nők csak a terhesség és a szülés pozitív és gondtalan oldalát mesélték el a nagyvilágnak, most azonban egyre több olyan nő van, aki hangosan felszólal és elmeséli annak árny oldalait is. Bizony a terhesség során nem mindenki bírja úgy a kiképzést és a szülést is negatívan élik meg. Elmondták, hogy a vajúdás micsoda kínokkal jár, és nem minden esetben szűnik meg a fájdalom, ha meglátják gyermeküket. Mai cikkünkben egy édesanya mesélte el, hogy neki mennyire borzalmas volt a szülés, és miért döntött úgy, hogy soha többet nem akar gyermeket.

A Walesben élő 22 éves Fi Oates megosztotta rémisztő történetét TikTok követőivel, s elmondta nekik, hogyan érezte magát szülés alatt. Az édesanya azt állította, hogy császármetszéssel kellett szülnie, de nem kapott érzéstelenítőt így végig érezte mi történik vele a műtőasztalon.

Mára már mindenki tudja, hogy a császármetszés lehetővé teszi, hogy a gyermek a has és méhen végzett vágásokon keresztül világra jöjjön. Az orvosok ezt általában akkor szokták javasolni, ha a hüvelyi szülés túl nagy kockázattal jár. Az ilyen eljárások előtt a kismama epidurális érzéstelenítőt kap, hogy szinte ne érezzen semmit a vágásokból.

Mint kiderült, Fitől azért vonták meg az érzéstelenítőt, mert kockázatos volt. Se ideje, se lehetősége nem volt neki és nagy gondot jelentett, hogy mind ő mind a baba szepszist kaptak. Az orvosoknak emiatt a lehető leggyorsabban kellett cselekedniük.

Mikor Fi azt kérte az orvosoktól, hogy altassák el, mondták nem tehetik mert a fertőzés miatt komoly esélye van arra, hogy kómába esik. A műtét alatt mindent érzem és a fájdalma elviselhetetlen volt.

“Ébren voltam, és minden egyes vágást, mozzanatot éreztem. Borzalmas volt.”

“Emiatt az érzés miatt soha többé nem akarok még egy gyermeket szülni. Enyhén szólva traumatikus volt, köszönöm, nincs több gyerek.”

Ismersz olyat, aki hasonlóképp járt?

Ezek is érdekelhetnek