2023 június 8 csütörtök
KezdőlapEmberekEz a 10 korai jele annak, hogy nem illetek össze a pároddal

Ez a 10 korai jele annak, hogy nem illetek össze a pároddal

-

Egy új párkapcsolat mindig izgalmas és szenvedélyes. Egyszerűen örülünk a másiknak, miközben próbáljuk minél jobban megismerni, hogy rájöjjünk arra, vajon mennyire lesz tartós a kapcsolatunk. Erre adhat választ az alábbi 10 korai jel is, amikre érdemes figyelni már a kezdetektől fogva… ugyanis arra utalhatnak, hogy bizony nagy valószínűséggel nem lesz az.

1. Félredobod az addigi életed

A kapcsolat elején próbálunk minél több időt tölteni a másikkal, ezért gyakran hanyagoljuk a barátainkat, családtagjainkat.

Amiért ez rossz: könnyen lehet, hogy ezzel elmarod magad mellől azokat, akiknek fontos vagy és akik neked is fontosak voltak azelőtt. A barátaink és a családtagjaink is részei az életünknek, ezért megvan az esély arra, hogy ha ez bekövetkezik, a te személyedben is változást idéz elő. Emiatt pedig lehet, hogy a partnered idővel kiszeret belőled.

Hogyan előzd meg: fontos, hogy mindenkire szánj időt, beleértve magadat is. Szakemberek szerint ez 50-30-20 százalék arányban a legideálisabb: az időd 50% százalékban a partnereddel vagy, 30%-ában a barátaiddal/családoddal, 20%-ában pedig egyedül.

02 2

2. Tolerálod a rossz viselkedést/szokást

Sokan vannak, akik hagyják, hogy a párjuk tiszteletlenül bánjon vele, ízléstelenül viccelődjön, szakítással zsarolja, olyan neveket aggasson rá, amiket nem szeret, kritizálja a külsejét és még lehetne folytatni… Mindezt azért teszik, mert úgy érzik, ezeket leszámítva rendben vannak a dolgok.

Amiért ez rossz: idővel betelik az a bizonyos pohár, ha mindig csak tűrünk és tűrünk és akkor nem lesz más kiút, mint a szakítás.

Hogyan előzd meg: már a legelején tisztázni kell, hogy mi az, ami téged bánt és amivel nem kéne, hogy viccelődjön. Ha ezt nem tartja tiszteletben, hagyd ott!

03 3

3. Nem tudsz elszakadni a múlttól

Hajlamosak vagyunk múltbéli dolgokat összehasonlítani a jelenlegiekkel, amik következtében egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy nem tudtuk lezárni magunkban a múltat.

Amiért ez rossz: az exek rendszeres felemlegetése egyértelműen olyan dolog, amivel a másikat megbántjuk. Ezért idővel a jelenlegi párod joggal azt érezheti, hogy sosem tud az exed nyomába érni, vagy esetleg azt, hogy még mindig őt szereted.

Hogyan előzd meg: teljesen normális, ha az új kapcsolat kezdeti időszakában gyakrabban jut eszünkbe az exünk. De ilyenkor tilos felemlegetni!

04 3

4. Nem beszélgettek egymással

Sajnos sokan vannak, akik valamiért azt hiszik, hogy a párjuknak olvasnia kéne a gondolataikban. Emiatt nem mondjuk el érzéseinket, azt hogy mire vágyunk.

Amiért ez rossz: ez idővel sok félreértéshez és veszekedéshez vezet, ami rombolja a kapcsolatot.

Hogyan előzd meg: mindig mondd el a partnerednek, hogy mit érzel (akkor is, ha negatív) és, hogy mire vágynál.

05 2

5. Idealizálod a partneredet

Mindannyian követünk el hibákat. A kapcsolat kezdeti szakaszára különösen jellemző az, hogy a „rózsaszín köd” miatt ezeket nem vesszük észre, vagy nem vesszünk annyira komolyan, mint kéne.

Amiért ez rossz: ez a későbbiek során sok csalódáshoz vezethet és úgy érezhetjük, hogy már nem ugyanaz a személy van mellettünk, akibe az elején beleszerettünk.

Hogyan előzd meg: az új párod valószínűleg ugyanolyan „rózsaszín köddel” van körülvéve, mint te, ezért még másként viselkedik veled. Érdemes azt megfigyelni, hogy miként viselkedik a barátaival, családtagjaival, vagy más emberekkel.

06 2

6. Másnak mutatod magad, mint amilyen valójában vagy

Mindannyian szeretnénk jobbak lenni, vagy legalábbis azt, hogy annak higgyenek minket az emberek. Ennek azonban olyan ára van, ami hosszútávon egyáltalán nem éri meg!

Amiért ez rossz: ha másnak mutatjuk magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk, azt jelenti, hogy sokat hazudunk. Erre pedig nem lehet hosszútávú kapcsolatot építeni, hiszen előbb-utóbb kiderülnek a dolgok.

Hogyan előzd meg: ne akarj többnek tűnni, mint ami valójában vagy. A jó kapcsolat alapja a bizalom, a hűség és az egymás iránti tisztelet.

07 2

7. Irányítani szeretnéd a partnered

A gyakori számonkérés, esetleg féltékenység legtöbbször valamilyen bizalmi problémára utal.

Amiért ez rossz: a rendszeres ellenőrizgetéssel és azzal, hogy folyton-folyvást követed a párod minden lépését, úgy érezheti, hogy elnyomják és, hogy nem bíznak meg benne.

Hogyan előzd meg: ha te elvárod tőle, hogy megbízzon benned, ő is elvárhatja ugyanezt tőled. Semmit sem érsz el azzal, ha irányítani akarod, hiszen ha akarja, úgyis megteszi azt, amit szeretne…

08 2

8. Nem veszed figyelembe a kettőtök közti hatalmas különbségeket

A közös célok és értékek kiemelten fontosak egy párkapcsolatban. Éppen ezért ha az egyik fél életében vannak olyan, számára fontos tényezők, mint például a vallás, az erkölcsösség, a barátok, a család, a karrier, a pénz és még sorolhatnánk, a másiknak pedig ezek semmit sem jelentenek, idővel valószínűleg szakításba torkollik a dolog.

Amiért ez rossz: az, hogy például hasonló stílusú zenét hallgattok, kevés a hosszútávú, stabil kapcsolathoz. Idővel a fentebb felsorolt tényezők valamelyike kerül előtérbe, amit ha nem tud a másik elfogadni, egyszerűen azt jelenti, hogy nem illetek össze.

Hogyan előzd meg: célszerű már az elején letisztázni, hogy mik azok a dolgok, amik hozzátartoznak a másik életéhez, személyiségéhez. Jobb, ha már az elején kiderülnek ezek, mintsem csak évek múltán.

09 2

9. Túl ragaszkodó vagy

Természetes, hogy az elején szeretnénk minél több időt tölteni a másikkal, de fontos, hogy ne essünk át a ló túlsó oldalára!

Amiért ez rossz: mindenkinek kell egy kis „szabadidő”. Ha folyton-folyvást vele vagy, úgy érezheti, hogy nem hagysz neki teret, amikor a saját dolgaival (például a hobbijaival) foglalkozik. Ez pedig idővel szakításhoz, vagy akár megcsaláshoz is vezethet a részéről.

Hogyan előzd meg: ahogy neki, neked is szükséged van egy kis időre, amikor magaddal, vagy a dolgaiddal foglalkozol. Gondolj csak bele, milyen jó érzés lesz, amikor ismét újra találkoztok!

10 3

10. Túl gyors a tempó

Amiatt a bizonyos kezdeti „rózsaszín köd” miatt képesek vagyunk túl szenvedélyesek és lelkesek lenni, ezért pedig könnyen olyan döntéseket hozhatunk, amiket később megbánunk.

Amiért ez rossz: ahhoz, hogy teljesen megismerjétek egymást, évekre van szükség. Éppen ezért nem szokott jól végződni az, ha például a találkozásotok után egy évre már házasok vagytok.

Hogyan előzd meg: ne hagyd ki a „tradicionális” lépéseket! Itt is fontos a fokozatosság, a másik minél alaposabb megismerése. Nem kell siettetni a dolgokat.

11 3

Mi a véleményed? Írd meg hozzászólásban!

Ezek is érdekelhetnek