2022 május 20 péntek
KezdőlapÉrdekességekEz a 10 tény a legnagyobb bizonyítéka annak, hogy a japán nép...

Ez a 10 tény a legnagyobb bizonyítéka annak, hogy a japán nép egy párhuzamos világban él.

-

A japán nép nem egy, nem kettő, hanem kb. három lépéssel járnak előttünk, mindezt elképesztő kreativitásuknak, kitartásuknak, és az innovációk iránti elképesztő rajongásuknak köszönhetik. Hány olyan magyar kávézót tudsz megszámolni a kezeden, ahol kényelmesek ágyak vannak és azokat bármikor igénybe lehet venni? Gyakorlatilag egyet sem. De nem csak emiatt olyan különlegesek, hanem más dolgok és szokások miatt is. Mai cikkünkben egyedi és vitathatatlan tényeket hoztunk el a japán nemzetről, ami igenis bizonyítja, hogy ők egy párhuzamos világban élnek.

1, Japánban vannak olyan kávézók, ahol az embereket pihe-puha ágyak várják, ahova bármikor leheveredhetnek, ha egy kis pihenésre vágynak.

2, Japánban egészen sajátos módon kérik meg a férfiak a nők kezét. Az ilyen lánykérések leginkább egy szakácsnő felhívásra hasonlítanak.

3, Japánban lehetőség van arra, hogy a kevés jövedelemmel rendelkezők éveken át internetkávézókban lakjanak.

A kávézók nagyon rendesek, ugyanis képesek voltak alkalmazkodni ehhez a helyzethez. Erre a célra zuhanyzókat építettek ki a helyen és ingyen üdítővel várják az ott lakó vendégeket. Ezért a szolgáltatásért, 12-22 dollár között kell fizetni.

4, Japánban nemcsak emberek, hanem állatok is lehetnek állomásvezetők.

5, A japán iskolákban a lányoknak szoknyát, míg a fiúknak nadrágot kell viselniük az egyenruhájukhoz. Még akkor is szoknyában kell mennie a lányoknak, ha tél van, csak ilyenkor hosszú zoknit vesznek hozzá.

6, Japánban van egy cég, ami már több, mint 1400 éves.

2006-ban a Takamastsu nevű csoport felvásárolta a Kongó Gumi nevű építési vállalatot, ami addig a pillanatig Japán egyik legrégebbi önálló cége volt. Egyébként a Kongó Gumit 578-ban alapították és mind a mai napig működik. Az Oszakai várkastélyt is ez a cég építette.

7, A fémdobozos üdítőitalok száján Braille-írással rá van írva az üdítő íze, hogy a vakok és gyengénlátók is meg tudják állapítani, milyen italt vettek ki a hűtőből.

8, A japán emberek úgy gondolják, hogy a fekete színű macskák szerencsét hoznak, ezért a legtöbb háznál legalább egy ilyen színű állat van.

9, A japán emberek egészen sajátos módon fejezik ki a bűntudatukat, ugyanis ha valamilyen bűnt követtek el, leborotválják a hajukat. Ezt mind nők, mind férfiak egyaránt csinálják.

10, A Japánban található közlekedési lámpák zöld jelzései nem zöld, hanem kék színűek.

Te tudtad ezeket erről az országról?

Ezek is érdekelhetnek