A balett táncosok élete nem csak játék és mese. Nagyon kemény és olykor könyörtelen próbákat és edzéseket folytatnak, hogy a legjobbak közé kerüljenek. Persze egy külső szemlélőnek gyönyörű látványt nyújt, ahogy az egekig tudják emelni lábaikat és kecsesebbnél-kecsesebb mozdulatokat folytatnak, de emögött sok verejték és fájdalom van. Nagyon korán kelnek, hogy minél előbb elkezdhessék a táncórákat, sőt képesek éjszakába nyúlóan gyakorolni, hogy egy-két mozdulatot tökéletesre fejlesszenek. A táncosnők már egészen fiatalon elkezdték megízlelni ennek az igazi mivoltját, ami cseppet sem könnyű. Rendszeresen természetellenes pózban kell tartaniuk a lábukat, ami komoly terhelést kap, minden egyes alkalommal.

Ma olyan képeket gyűjtöttünk össze, ami bemutatja, hogy min is mennek keresztül ezek a lányok, akik a balett igazi hattyúi.

Rengeteg munka van abban, hogy így nézzenek ki.Iszonyatos edzéseket folytatnak nap, mint nap, hogy hajlékonyak és erősek legyenek.Korán kelnek és későig gyakorolnak, hogy a legjobbak lehessenek.A próbák nem egyszerűek, gyakran láb és bokafájással mennek haza.Ezek a típusú mozdulatok rettenetesen meg tudják viselni a testüket.Szigorú diétát követnek, amitől majdnem minden csontjuk kilátszik, mindezt azért, hogy sokkal jobban és dinamikusabban tudjanak bizonyos mozdulatokat csinálni.Olyan hajlékonyak és rugalmasak, hogy már meg sem kottyan nekik ebben a pózban maradni. Döbbenetes.Egy táncos, aki elfáradt egy hosszú edzés végén.Nagyon sok meghallgatáson vesznek részt, hogy különleges darabokban játszhassanak és a legjobb iskolákban tanulhassanak.Van, aki még várandósan sem tudja abbahagyni a balettet.Sokszor készítenek róluk fotósorozatot, ami elképesztő kitartásukat és elszántságukat egyaránt visszaadja.Így néz ki, egy balett cipő, amit csupán csak néhány hónapig használtak.Megszámlálhatatlan cipőt képesek elhasználni, hiszen a sok piruett és egyéb mozdulatok teljesen tönkreteszik a lábbeli anyagát.Így néz ki egy balett táncosnő lába cipőben és anélkül. Látszik, hogy mennyi sérülést és zúzódást szereznek egy-egy edzés és próba alkalmával.Iszonyatosan izmosak, mondhatni csak izomzat van rajtuk.Lábuk teljesen eldeformálódik a természetellenes lábtartás miatt