2022 november 27 vasárnap
KezdőlapÁllatokEz a 18 kutyafajta a leghűségesebb a gazdájához

Ez a 18 kutyafajta a leghűségesebb a gazdájához

-

Négylábú kedvenceink már hosszú ideje életünk részei, bár kezdetben inkább a kemény munkából vették ki részüket. Háziasításuk után pedig nemcsak őrzésre, terelésre használtuk őket, hanem ők lettek legjobb és leghűségesebb barátaink is. Ezek a kedves állatok nekünk adják minden szeretetüket, cserébe a gondoskodásunkért, menedékért és ételért, na és persze azért, hogy viszont szeressük őket és biztonságot adjunk nekik. Mi pedig szívesen meg is tesszük ezt, hiszen náluk hűségesebb soha senki nem lesz hozzánk.

A kutyák viselkedését folyamatosan vizsgálják a szakemberek és egy kísérlet során kiderült, hogy a gazdi megjelenésével, akit még nem is láttak, csak az illatát érezték, bekapcsolódott az agy élvezethez és pozitív érzelmekhez kapcsolódó része. Nos, az embernél is ugyanez a rész kapcsolódik a szeretethez. Cikkünkben elhoztuk neked a világ leghűségesebb kutyafajtáit, akik soha nem hagynának cserben téged.

Akita

Az Akita, az AKC (American Kennel Club) által leírtak szerint, nagyon hűséges kutyus, aki odaadóan vigyáz családjára. A japán fajtától hatalmas szeretetéről, tiszteletteljességéről és barátságos viselkedéséről ismert. Nem is csoda, hogy a világ leghíresebb és leghűségesebb kutyája Hachiko, Akita volt.

Golden retriever

A Golden retriever a legnépszerűbb kutyafajták közé tartozik, ami nem annyira meglepő dolog, hiszen nagyon barátságos, intelligens és kedves kutya, aki hű gazdájához.

Német juhász

A német juhász szintén egy híres és közkedvelt négylábú, akit sok ember választ magának társául. Ők a világ egyik legintelligensebb és legbátrabb és ezen kívül a világ egyik leghűségesebb kutyái is. Nem lehet véletlen, hogy a rendőrség és katonaság ezt a fajtát részesíti előnyben. Ezen kívül vakvezető kutyáknak is tökéletesek, mivel gazdáik nyugodt szívvel hagyatkozhatnak rájuk.

Beagle

Az AKC szerint nemcsak megbízhatóak, hanem nagyon barátságosak, kíváncsiak, vidámak és persze rendkívül hűségesek is. A Beagle nagyon ritka esetekben válik agresszívvá vagy erőszakossá, ugyanis alapvetően ez nem tartozik a természetükhöz. Nagy hangjuk van és ismertek a vonyításukról is. Vadászatok során is jó társnak bizonyultak.

Collie

A collie is egy nagyon híres kutyafajta. Biztosan te is emlékszel rá, hiszen egy kutyus alakította Lassie karakteré. Az AKC lelkesnek, kecsesnek és büszkének nevezi őket, hiszen hihetetlenül lojálisak, intelligensek és egyediek.

Boxer

Ezek a nagy szeretetcsomagok vidám pillanatokat tudnak okozni gazdáiknak. Barátságosak, jól kijönnek a gyerekekkel, szórakoztatóak és odaadóak, sőt kifejezetten türelmesek és éberek is. Nagyszerű személyiségjegyeinek köszönhetően a boxer tökéletes választás a kisgyermekes családok számára is.

Bernáthegyi

Azt hiszem, bőven elegendő csak annyit mondanunk, hogy Beethoven. Ez a kutyafajta rendkívül közkedvelt és bár hatalmas mérete elsőre ijesztő lehet, ez csak a látszat. A Bernáthegyi könnyen alkalmazkodik a gyerekekhez és más háziállatokhoz is, felelősségteljes és játékos állat. Mentőkutyaként is gyakran alkalmazzák őket.

Pireneusi hegyikutya

A Pireneusi hegyikutya egy újabb hűséges kutyafajta, aki hatalmas mérete ellenére mindenkit meglep. Terelőkutyaként használták őket, ezért feladatuknak érzik, hogy megvédjék felségterületüket és családjukat. Türelmes, rendkívül intelligens, kedves és szeretetteljes négylábú, aki feltétel nélkül szereti családját és otthonát.

 Labrador

Egy nagyon kedves és intelligens kutya, aki jól kijön a gyerekekkel és tele van szeretettel. Annyira figyelmesek és gazdi függők, hogy még akkor sem hagynak egyedül, ha mosdóba mész vagy csak tévézel.

Tacskó

Annak ellenére, hogy a Tacskók kicsik, pontosan úgy viselkednek, mint a nagy kutyák. Ez a fajta barátságos, kíváncsi, heves természetű és nagyon odaadó családjával szemben.

Rottweiler

A Rottweilerek játékos, szerető, magabiztos és odaadó kutyusok. Lehet, hogy komolynak tűnnek, de valójában igazi szeretetgombócok, akik mindig készen állnak arra, hogy szórakozzanak és játszanak gazdáikkal.

Kínai Shar-Pei

A Shar pei nagyon független, nyugodt és megbízható kutya. Fizikai tulajdonságuk miatt kiváló társak és őrkutyák. Bár, ahogy rájuk nézünk, nem is hinnénk, hogy ez igaz.

Angol pointer

Ezt a kutyafajtát már a 17. század óta használják vadászatokon a nyulak felriasztására. Az angol pointer fegyelmezett, okos, lojális és hűséges. Családok számára is tökéletes, ugyanis házban és lakásban is tartható, ha gyakran kiviszik sétálni. Imádja a gyerekeket, nagyon jó játszótárs.

Törpe foxterrier

Ez a fajta a foxterrier egyenes leszármazottja. Kis termete az amerikai tenyésztőknek köszönhető. Aktív kutyusról van szó, akinek erős akarata van, de ennek ellenére lojális, hűséges és imádja az embereket, gyerekeket. Soha nem árulná el vagy hagyná cserben azt, akit szeret.

Kuvasz

A kuvaszt hazánkban mindenki jól ismeri, egy lenyűgöző állat. Ő a legrégebbi nyájőrző, lehet, hogy még a komondornál is ősibb. Okos, intelligens kutya, aki csak kölyökkorában nevelhető, felnőttként már szinte lehetetlen betörni. Erős jellemű gazdira van szüksége, aki határozott, képes kordában tartani és irányítani őt. Gazdáját rajongásig szereti és tulajdonát élete árán is megvédi.

Magyar vizsla

A magyar vizsla rendkívül energikus, éppen ezért rengeteg mozgásra van szüksége. Intelligens, ezért könnyen tanítható és hamar beilleszkedik a családba. Gyerekek mellé is ideális, mivel szelíd, imád játszani és szereti a gyerekeket. Engedelmes, gyorsan tanul, szeretetreméltó és nem utolsó sorban hűséges.

Dobermann

Egy elegáns, nemes felépítésű, erős és szikár testalkatú kutya, akinek kezdetben a farkát és a fülét is vágták. Agresszív kutya hírében áll, ám ez teljesen indokolatlan. Engedelmes, jól képezhető, hűséges és kitűnő házőrző. Bátor, éber, energikus és nagy a mozgásigénye. Kisgyerekek közelében figyelni kell rá, mert nincs tisztában erejével, de nem bántaná őket, csak a játék hevében fellökheti csemetédet. Egyébként imádja a gyerekeket és vigyáz rájuk.

Puli

A puli a legismertebb magyar terelőkutyafajta, akit világszerte ismernek. A puli szorgalmas, találékony és nagyon okos. A kemény munkától edzett, ellenálló és kissé igénytelen kutyafajta lett. Elbűvölő egyéniséggel rendelkezik, kedves, családszerető és imádja a gyerekeket, de rendkívül sértődékeny fajta.

Ezek is érdekelhetnek