2022 május 17 kedd
KezdőlapTermészetEz a 19 fotó tökéletesen bizonyítja, hogy nincs késő újra talpra állítani...

Ez a 19 fotó tökéletesen bizonyítja, hogy nincs késő újra talpra állítani az anyatermészetet

-

Statisztikai adatok alapján csak 2017-ben több, mint 15,8 millió hektár erdő tűnt el a föld színéről, ami a második legnagyobb pusztulásnak számít a történelem során. Ennek tükrében jogosan lehet aggódni a világunk állapota miatt, ugyanis, ha ugyanígy folytatódnak továbbra is az erdőirtások, akkor rövid időn belül egyetlen zöld övezeti terület sem marad. Ennek elkerülése érdekében, vannak szervezetek, akik a helyi lakosokkal karöltve mindent megtesznek azért, hogy az elsivatagosodott területeket újra benépesítsék. Ha mindenki így állna hozzá a dolgokhoz, mint akiket a cikkünkben bemutatunk, akkor el lehetne érni, hogy bolygónk újra sokkal egészségesebb és élhetőbb hely legyen.

Az Instituto Terra nevű civilszervezet 18 évvel ezelőtt elkezdte erdősíteni Brazília bizonyos területeit. Ez lett az eredménye:

Ez a módszer egyértelműen bizonyítja, hogy békében is tud együtt élni az ember és az anyatermészet.

Egy svájci származású természetvédő, név szerint Ernst Götsch 10 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy elkezdi Brazíliát erdősíteni. Nagyon szép eredményt ért el ennyi idő alatt.

A ház tulajdonosa, ahelyett, hogy kivágta volna ezt a fát, inkább megtanult együtt élni vele… Több embernek kellene ilyen döntéseket hoznia. 

Egy év leforgás alatt sikerült egy elsivatagosodott területből sűrű zöldövezetet teremteni. Ez az állapot pedig napról-napra egyre jobb lesz.

Nemcsak Brazília, de Costa Rica területén is problémák voltak az erdőirtásokkal, amit hála isten sikerült helyrehozni.

Egy angliai fűvészkert segítségével, végre sikerült Madagaszkár zöldövezetét helyreállítani.

Ahelyett, hogy a tulajok kivágták volna ezt a fát, úgy döntöttek megtartják. És lám, milyen szép belső dekorációként szolgál.

Az anyatermészetet nem lehet megállítani, ott és akkor nő, amikor kedve tartja.

Nincs olyan dolog, amire ne lehetne megoldást találni.

Így lehet csodálatosan együtt élni a természettel. Még egy erődnek is elmegy.

Te élnél egy ilyen házban?

Mint mondtuk, a fák a legváratlanabb helyeken képesek kinőni.

Ha az építésznek van egy kis kreativitása, akkor pusztítás nélkül is képes felhúzni egy házat.

Az anyatermészet újra és újra megmutatja nekünk, hogy bármikor képes talpra állni.

Sajnálatos módon Haitin olyan mérhetetlen szárazság volt, hogy csekély esély volt arra, hogy ezen a területen újra sűrű erdő nőjön ki. A lakosok azonban nem adták fel és három év alatt ezt az állapotot sikerült elérniük.

Egy gyönyörű üvegből készített hát, amit minden irányból a természet vesz körül.

Így kell megoldani, hogy ne kelljen kivágni az értékes fákat.

Ez egy olyan mangófa, ami már 100 éve folyamatosan csak növekszik. A helyi lakosok petíciót indítottak az ellen, hogy az újonnan épülő út miatt kivágják. A tervük sikeresen bevált így most ez a látvány fogadja az arra kocsikázókat.

Ezek is érdekelhetnek