2022 május 19 csütörtök
KezdőlapÉrdekességekEz a 6 dolog keseríti meg a legjobban az intelligens emberek életét....

Ez a 6 dolog keseríti meg a legjobban az intelligens emberek életét. Nem lehet könnyű igaz?

-

Az esetek nagy százalékában a magasabb intelligenciával rendelkező emberek sokkal sikeresebbek a munkájukban, de ezért bizony nagy árat kell fizetniük. Joggal teszitek fel a kérdést, hogy mégis mi ez a “nagy ár”? Mi pedig most eláruljuk neked! Alapvetően sokkal inkább jellemző rájuk a boldogtalanság, mint a kevésbé okos embertársaikra, de miért? Most felsoroljuk az okokat.

Sokkal magasabbak az elvárásaik

Nem csak másokkal, hanem saját magukkal szemben is. Mindig van egyfajta konkrét elképzelésük arról, hogy minek hogyan kellene alakulnia és ennek érdekében minden tőlük telhetőt meg is tesznek. De sajnos sok esetben nem épp az lesz a végeredmény, amit előre kigondoltak.

Hajlamosak túlbonyolítani és túlgondolni a dolgokat

Ahhoz, hogy a lehető legjobb döntést hozzák meg, sokszor képesek a legapróbb részletekig átgondolni a dolgokat, ami pedig gyakran túlbonyolításhoz, illetve stresszhez vezethet.

Kevés ember érti meg őket

Mindannyiunk számára fontos, hogy legyenek a közvetlen környezetünkben olyan személyek, akiknek hasonló a gondolkodása, illetve a felfogása. Egy magasabb IQ-val rendelkező esetében sajnos ez nem mindig van így. Borzasztó érzés lehet számára, hogy olyanokkal van körülvéve, akiknek jóval lassabban jár az agya és számtalanszor el kell mondani újra és újra bizonyos dolgokat, hogy megértsék. Ennek eredménye pedig sokszor a magány.

Túl szigorúak még önmagukkal szemben is

Leginkább magukhoz. Egyfolytában elemzik önmagukat, amit szintén képesek túlbonyolítani. Ezen felül pedig szinte sosem elégedettek azzal, amit elértek, mindig többet és jobbat akarnak.

A valóság túl unalmas!

Mivel olyan mélységben képesek átlátni az élet dolgait, ahogy csak kevesen, nem nyugszanak addig, amíg el nem érik a kitűzött nagy céljaikat.

Gyakran küzdenek pszichológiai problémákkal


A szorongás, vagy éppen a bipoláris zavar gyakran olyan személyeknél fordul elő, akik magasabb IQ-val rendelkeznek. A leggyakoribb jelenség az egzisztenciális depresszió, amely a túl sok gondolkodás következménye.

Ezek is érdekelhetnek