2022 november 28 hétfő
KezdőlapÉletmódEz a 6 vészjósló jele annak, ha nem iszol elegendő vizet

Ez a 6 vészjósló jele annak, ha nem iszol elegendő vizet

-

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, azonban egyáltalán nem vesszük komolyan a dolgot. Van, hogy nem is érezzük magunkat szomjasnak, mégis innunk kellene. Sok esetben csak a nap végén észleljük, hogy szinte alig ittunk valamit. Ha számodra is ismerős ez a helyzet, akkor most mutatunk néhány jelet, ami bizony arról árulkodik, hogy változtatást kell eszközölnünk egészségünk érdekében.

Edzés közben nem izzadsz

Ha a tested folyadékhiányban szenved, akkor nehezen vagy egyáltalán nem indul meg a természetes izzadás. Az izzadással ugyanis a test védekezik. Ilyenkor hűti magát, szabályozza a belső testhőmérsékletet, így elegendő folyadék hiányában ez a folyamat megáll, ami pedig rosszulléthez vagy komoly betegségekhez is vezethet.

Fogyókúra alatt is hízol

Táplálkozhatsz egészségesen, ha azonban nem fogyasztasz elegendő folyadékot, akkor minden hiábavaló. Ugyanis, ha nem iszol elegendő vizet, akkor lelassul az anyagcseréd, ez pedig gátolja a zsírégetést, ezért nagyobb valószínűséggel alakulhat ki úszógumi is a hasad körül.

A bőr kiszárad

A bőröd tulajdonképpen egy térkép, amely sok mindent elárulhat. Ha folyamatosan száraz az ajkad vagy a bőröd, nem mindig tudható be annak, hogy ilyen a bőrtípusod, ugyanis a tested így jelez neked, hogy nem megfelelő a folyadékbeviteled.

Állandóan éhes vagy

Hölgyek esetében sem tudható be az állandósult éhség a menstruációs időszaknak. Az agy azon része, amely az éhségérzetért és az étvágyért felelős összezavarodik, így a szomjúságot is éhségnek érzékeljük.

Folyton beteg vagy

Ha havonta néhány napra ágynak dönt egy betegség, akkor ez egyáltalán nem normális dolog. A megfelelő mennyiségű folyadék ugyanis megtisztítja a testedet a káros anyagoktól, azonban, ha dehidratált vagy, akkor a szervezeted a vérből vonja el a vizet. Ettől pedig letörtebb és fáradékonyabb leszel, valamint a betegségekre is fogékonyabbá válsz.

Gyakori szédülés

Ha nem fogyasztasz elegendő vizet, akkor a véred sűrűbbé válik, ennek következtében pedig a szívednek többet és erősebben kell dolgoznia. Ez gyakori szédüléshez, sőt extrém esetben akár ájuláshoz, szív- és érrendszeri problémákhoz is vezethet.

Ezek is érdekelhetnek