2022 július 3 vasárnap
KezdőlapEmberekEz a 9 döbbenetes dolog történik a testeddel, ha abbahagyod a fehérnemű...

Ez a 9 döbbenetes dolog történik a testeddel, ha abbahagyod a fehérnemű viselését

-

Az utóbbi években egyre több nő fordított hátat a melltartó viselésnek, mondván ez egy olyan büntetés, amivel az élet sújtotta őket. A szakemberek összefoglalták, hogy milyen pozitív hatással van a testre a melltartó mellőzése. Például javul a vérkeringés, mivel eme fehérnemű képes elszorítani és ezzel károsítani az ereket. Ezen kívül az idomok felveszik a versenyt a gravitációval és feszesebbé válnak. Ha hiszed ha nem az alsóneműk elhagyásának is számos előnye van. Persze tökéletesen értjük, hogy miért hord mindenki bugyit, hisz az megvédi a ruhát a különböző váladékoktól. Ugyan egy ideig kényelmetlen lehet, ha valaki felhagy az alsóneműk viselésével, de egy bizonyos idő után számos egészségügyi előny jelentkezik, amit már semmi pénzért nem cserélnél el. Mai cikkünkben bemutatjuk, hogy mi történik a testtel, ha felhagysz az alsónemű viseléssel.

1, Kevesebb irritáció

Ha már egy ideje kellemetlen irritációt tapasztalsz odalent, főleg mert szoros a fehérneműd, akkor ideje lesz parkolópályára tenni egy időre. A Healthline beszámolt arról, hogy a ruhadarab akkor dörzsöli ki az érintett területet, ha az szintetikus szövetből készült. Ez nemcsak kidörzsölhet, de irritálhatja is a bőrt, melynek eredménye egy igen kellemetlen fájdalom. Szakértők szerint még nagyobb esély van a probléma kialakulására a menopauza után.

2, Javul a vérkeringés

A fehérnemű mellőzésével javul a test vérkeringése is. A Los Angeles Times arról számolt be, hogy a szűk fehérneműk hosszú ideig tartó viselése miatt furcsa és kellemetlen bizsergés alakulhat ki odalent. Meralgia Paresthetica szerint ez az állapot akkor alakul ki, mikor túl nagy nyomás nehezedik az ágyékon átfutó idegekre. Ha nem viselsz szűk fehérneműt, voltaképpen már az is megoldja a problémát.

3, Csökken a húgyúti,- vagy élesztőfertőzés kialakulásának kockázata

Bizony egyetlen nő sem élvezi, ha odalent tapasztal fertőzést. Bosszantó, viszkető, égő érzés, amit nagyon szégyellnek. Mint kiderült a fehérnemű viselése csökkentheti a húgyúti vagy élesztő fertőzés kialakulásának esélyét, különösen azoknál, akik hajlamosabbak rá. Dr. Nini Mai elmondta, hogy a fehérnemű összegyűjti és magába szívja a felesleges nedvességet és a mikrobákat. Ez tökéletes közeget teremt az élesztőfertőzéseket okozó Candida gombának.

A Healthline szerint ez leginkább alvás és edzés során fordulhat elő, főleg akkor ha nem lélegző alsóneműt hordunk. Nemcsak az anyag, de a fazon is közrejátszhat abban, hogy egyéb területek is megfertőződjenek. Bár nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a fehérnemű mellőzése kevesebb élesztőfertőzéshez vezetne, ám a Healthline szerint nem rossz ötlet, ha elővigyázatosságból egy ideig mellőzik őket.

4, Nő a mikrosérülések kialakulása

Amennyiben edzés során hagysz fel a fehérnemű viselésével, akkor olyan kellemetlenségeket tapasztalhatsz ágyék tájékon, mint bőr és egyéb testtájak repedése. Ezek a repedések nagyon fájdalmasak, s általában akkor fordulnak elő, ha egy mozdulatsort többször csinálnak egymás után. Ennek elkerülése érdekében fontos a lélegző és puha anyagból készült fehérnemű viselése.

5, Csökken a váladékok távozása

Jennifer Paul szülész, nőgyógyász szerint kevesebb hüvelyváladékot tapasztalhatnak a nők, ha felhagynak a fehérnemű, főleg a pamutból készült bugyi viseléssel. A szintén szülészeten dolgozó Falguni Patel szerint a fehérnemű megakadályozhatja a megfelelő szellőzést, ami további problémákat generál.

6, Csökken az emésztési probléma

Amennyiben emésztési panaszoktól, többek közt savas refluxtól szenvedsz, akkor érdemes elgondolkodni a fehérnemű mellőzésén. A szakértők arról számoltak be, hogy a fehérnemű nyomást gyakorol a gyomorra, mely a nyelőcsőbe juttatja a savakat. Ha irritábilis bél szindrómában szenvedsz, akkor súlyosbíthatja a tüneteket.

7, Jobb szellőzés

A fehérnemű elhagyása lefekvés előtt elősegíti az ágyéki terület szellőzését. Alyse Kelly-Jones szülész, nőgyógyász szerint a hüvelynek szüksége van friss levegőre. Célszerű azon nőknek elhagyni az éjszakai fehérneműviselést, akik fogékonyabbak fertőzésekre. Mint, ahogy feljebb is említettük a fehérnemű összegyűjtheti a nedvességet, ami tökéletes közeget teremt a baktériumok és kórokozók elszaporodásának.

8, Erős szag edzés közben

Mint ahogy mindennek ennek is van pozitív és negatív oldala. Amennyiben fehérnemű nélkül mész edzeni számolnod kell azzal, hogy sokkal intenzívebb szagot fogsz árasztani magadból, mintha lenne rajtad bugyi. Ennek az az oka, hogy a fehérnemű felfogja és összegyűjti a verejtéket, annak hiányában a nadrág fogja átvenni a szerepet. Edzés után célszerű azonnal lezuhanyozni, hogy orvosold a problémát.

9, Kétszer is meggondolod milyen ruhát veszel fel

A szülész,- nőgyógyászként dolgozó Christine Greves elmondta, hogy az irritációtól való mentesség főleg attól függ, milyen nadrágot viselsz. Self szerint, ha nem veszel fehérneműt irritációnak teheted ki a legérzékenyebb területed, főleg ha kemény szövetből készült nadrágot veszel fel. Ha mindenáron mellőzni akarod a fehérneműt jobban teszed, ha szoknya vagy bő nadrág mellett teszed le a voksod.

Kipróbálnád a fehérnemű mentes életet?

Ezek is érdekelhetnek