2022 május 24 kedd
KezdőlapEmberekEz a fiatal pár kénytelen egy fészerben élni, mert a Covid miatt...

Ez a fiatal pár kénytelen egy fészerben élni, mert a Covid miatt elvesztették a munkájukat

-

Egy pár arra kényszerült, hogy egy fészerben éljen, mert a Covid-járvány miatt mindketten elvesztették munkájukat. Macaulay Johnson és kedvese, a 21 éves Shannon Cullen kénytelen volt elhagyni nottinghamshirei otthonát, amikor már nem tudták fizetni annak bérleti díját.

Macaulay gyári munkásként dolgozott, Shannon pedig Call centeres volt. A fiatalok a “Grand Theft Auto” nevű online játék által ismerték meg egymást, ám ekkor Shannon még Írországban élt. Hosszas beszélgetések után döntött úgy, hogy Nottinghambe költözik, így közelebb lehetett a férfihoz. A pár rövid időn belül összeköltözött Bestwoodban, ám a járvány miatt egyre nehezebb lett a sorsuk.

Mikor már nem tudták fizetni a kiadásaikat és az albérletet kénytelenek voltak ott hagyni és sátorban élni. Gedling város több pontján is megfordultak remélve, hogy a helyi hatóság segít nekik.

Egyik éjszaka egy tolvaj hasította fel sátrukat, hogy mindenféle értékes holmit lopjon… nem sikerült neki. Az éjszakák azonban egyre csípősebbé váltak és újabb támadásoktól rettegtek. Nem volt más választásuk, mint a helyi szupermarketnél koldulni, hátha összegyűjtenek annyit, hogy ki tudnak venni egy szobát.

Ian és Lisa Marshall egyből felfigyelt a két fiatalra és felajánlották nekik, hogy alhatnak a fészerükben. A kis helyiséget elektromos fűtőberendezéssel, matraccal, takarókkal látták el, napi szinten adtak nekik ételt és megengedték nekik, hogy mikor nincsenek otthon akkor használhatják a fürdőszobát.

Lisa persze szeretett volna többet tenni értük, ám egészségügyi problémái és a Covid 19 járvány miatt nem engedhette meg, hogy a házba fogadja őket.

“Tény, hogy nincs sok pénzünk, de hogyan tudnám elfordítani a fejem, mikor két ártatlan ember ázik, fázik, éhezik odakint? Láttam rajtuk, hogy nem züllöttek, ezért habozás nélkül felajánlottam a segítségem.” – mondta Lisa.

Sajnos a párnak nincsen olyan közeli rokona, aki segítene rajtuk vagy támogatná őket. Csak egymásnak vannak.

„A világjárvány idején küzdöttünk azért, hogy munkát szerezzünk. Volt, hogy koldultam, csak hogy ki tudjuk fizetni a számlákat. Megpróbáltunk mindent a helyes módon csinálni, de eddig jutottunk.” – mesélte az elkeseredett férfi.

“Meghaltunk volna az utcán, ha nem kapjuk meg ezt a fészert. Amikor a sátorban aludtunk, arra ébredtem, hogy az egész testem fázik és hideg. Remélem hamarosan minden megoldódik és visszamehetünk dolgozni.” – folytatta Shannon.

Update:

A Nottinghamshire Live kapcsolatba lépett mind a Gedling Borough Councillal és mind az Ashfield District Councillal, miután megtudták milyen helyzetben van a pár. Előbbi szóvivője azt mondta, hogy:

“Miután a Nottinghamshire Live kapcsolatba lépett velünk és elmondta a helyzetet, felvettük a kapcsolatot a párral és ideiglenes szálláshelyre vittük őket. Addig maradhatnak ott, míg hosszútávú megoldást nem találunk nekik.”

Ezek is érdekelhetnek