2023 február 5 vasárnap
KezdőlapEmberekEz a kapcsolatok legnehezebb pillanata. Ilyenkor törik meg a varázs...

Ez a kapcsolatok legnehezebb pillanata. Ilyenkor törik meg a varázs…

-

Ha meg kellene nevezned, hogy melyik a párkapcsolat legválságosabb része, akkor mit mondanál? Meglepő következtetést vontak le a kutatók…

kep 2022 12 17 125120920
Ez a kapcsolatok legnehezebb pillanata. Ilyenkor törik meg a varázs...

A pillangóktól a válásig

Az a pillanat, amikor találkozunk a másik felünkkel, valakivel, akit egész életünkben kerestünk, valami rendkívüli. Az első randevúk, csókok és az együtt töltött idő rendkívüli. Ez azonban mit sem változtat azon a tényen, hogy idővel gyakorlatilag minden kapcsolat egy hullámvölgybe kerül. A válság elkerülhetetlen. Még a legjobb kapcsolatokban is előfordul. Persze, ez nem feltétlenül jelenti a párkapcsolat végét. Főleg, ha mindketten a magunk módján próbáljuk megjavítani azt, ami “megtört”.

kep 2022 12 17 124403559
Ez a kapcsolatok legnehezebb pillanata. Ilyenkor törik meg a varázs...

Kutatások

Egy román tudóscsapat ráállt a témára és úgy döntött, hogy megkeresi a választ erre a nyugtalanító kérdésre.

A vizsgálatban 145 139 ember vett részt. Különböző életkorú házaspárok. Mindenkinek egy kérdőívet kellett kitöltenie a házassági elégedettségről és ahhoz kapcsolódó témákról. A felmérések elemzése után a kutatók kevésbé optimista, mondhatni, nagyon zavaró következtetésekre jutottak.

kkkaprs
Ez a kapcsolatok legnehezebb pillanata. Ilyenkor törik meg a varázs...

A kapcsolatok legnehezebb pillanata

Kutatások szerint a házasságban a boldogságot leggyakrabban … egy új családtag megjelenése töri meg. A válaszok azt mutatják, hogy az apák 40%-a és az anyák 80%-a (!) érezte az elégedettség csökkenését a gyermek születése után. Az elején feltett kérdésre válaszolva azonban a kutatók a gyermek életének első évét jelölték meg a kapcsolat legnehezebb időszakának. A kutatók azt is megállapították, hogy az eleve kudarcra ítélt házasságok java a gyermek születése után bomlik fel.

kep 2022 12 17 124711168
Ez a kapcsolatok legnehezebb pillanata. Ilyenkor törik meg a varázs...

Hogyan lehet túlélni a nehéz időket?

Összefoglalva: a gyermek születése és életének első hónapjai igazi próbatétel a fáradt és rémült házastársak számára. Pont egy tesztként kell felfogni. Minden csak tőlünk függ.

kep 2022 12 17 125154353
Ez a kapcsolatok legnehezebb pillanata. Ilyenkor törik meg a varázs...

A szülőknek emlékezniük kell arra, hogy nyíltan beszéljenek a szülői stratégiákról, aggodalmakról, szükségleteikről és az elégedetlenségről, különösen ebben az időszakban. Nagyon fontos az is, hogy közös, csapatmunkára készüljön fel, és megértse, hogy a kapcsolat ebben az időszakban az elkötelezettség és a megértés sokkal magasabb szintjére lép. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a kapcsolat nem éli túl ezt a nehéz időszakot, és nem ezt akarjuk magunknak és kényelmünknek, se a gyerekünknek.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek