2022 július 2 szombat
KezdőlapEgészségEz a terhes nő elkapta a COVID-ot. Megszülte a fiát, de meghalt...

Ez a terhes nő elkapta a COVID-ot. Megszülte a fiát, de meghalt mielőtt kézbe foghatta volna.

-

A koronavírus egyre szörnyűbb tetteket hajt végre az emberiség ellen. Egyre többen halnak még, és mi csak azt kérdezzük, hogy mikor lesz már vége mindennek? Mikor lélegezhetünk fel szabadon, maszk nélkül. Mindenki súlyos veszélyben van. Az időseken kívül még ott vannak a terhes anyák is. Rájuk nézve különösen veszélyes ez az egész pandémia.

Erica Beccera nemrég Los Angeles-ből költözött Detroit-ba a férjével és egyéves kislányával. Terhes volt. A költözést követően megjelentek a fájások és a Henry Ford Kórházba siettek, ahol két napot töltött megfigyelés céljából. Nem sokkal hazatérés után elkezdtek mutatkozni rajta a COVID-19 tünetei.

Egy hétfő reggel felhívta az anyját, akinek elmesélte, hogy szerinte a kórházban összeszedett valamit. Fájt számára a mozgás, a levegővétel és úgy egyébként is rosszul érezte magát. November 11-re olyannyira rosszul érezte magát, hogy mentőt kellett hívni. Három nap után az orvosok úgy döntöttek, hogy meg kell indítani a szülést. Nem volt már sok hátra amúgy sem a pici érkezéséig, de nem várhattak tovább. A baba november 15-én született egészségesen, de Ericat a szülés után azonnal intubálni kellett.

Csütörtökön a vírus szövődményei miatt meghalt. Két héttel azután, hogy egy olyan fiút szült, akit soha nem tarthatott a kezében.

“Erica volt a legcsodálatosabb ember, akivel valaha találkoztam” -mondta a nő testvére. “Mindig azzal foglalkozott, hogy másoknak mi a jó, és mit tehet, hogy jobb legyen a többi embernek. Számára mások boldogsága volt az ő boldogsága.

Betartotta az összes létező szabályt, mégis elkapta a koronavírust.

A gyász ellenére a nő családja mindenképp meg akarta osztani a történetet, ugyanis szeretnék felhívni az emberek figyelmét a koronavírus veszélyeire. Nem lehet félvállról venni a dolgot.

Sok ember van, aki nem érti, hogy mi történik a világban. Azt hiszik, hogy ez egy rossz tréfa. Egészen addig van így, amíg valamelyik családtagjuk meg nem betegszik. A nővérem is azt akarná, hogy megosszam a történetét.” -meséli a testvér.

A CNN hétfőn interjút készített a rokonokkal, akik elmesélték, hogy mindent megtesznek azért, hogy az özvegy és a gyerekek könnyebben tudják átvészelni ezt a szörnyű tragédiát. Mindenki nagyon szerette az egész családot. Az újszülött keresztanyja gyűjtést szervezett a megmaradt család részére, hogy kisegítsék őket anyagilag. A cél 10.000 dollár volt azzal az ígérettel, hogy minden fillér a gyermekek napi szükségleteire lesz fordítva.

Mára 70.000 dollár (20 millió forint) gyűlt össze.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek