2022 május 16 hétfő
KezdőlapÉrdekességekEz az 5 dolog neked is megmutatja, hogyan válasszunk jó Görögdinnyét.

Ez az 5 dolog neked is megmutatja, hogyan válasszunk jó Görögdinnyét.

-

A nyári forróságban nincs is jobb, mint elmajszolni néhány behűtött, finom és édes gyümölcsöt, például barackot vagy dinnyét. Ám míg a legtöbb gyümölcsről egyszerűen meg lehet állapítani, hogy megérett vagy sem, addig a görögdinnye egészen más lapra tartozik. Sokan belesétálnak abba a hibába, hogy tökéletes formájú, mintájú, színű dinnyét akarnak vásárolni.

Ezzel csak az a baj, hogy attól mert egy gyümölcs kinézete szép még nem jelenti, hogy érett is. A legtöbb dinnyén árulkodó jelek vannak, amik arra engednek következtetni, hogy nagyon finom és édes. Persze jó, ha ezekkel az ember tisztában van. Többen is megijednek, amint meglátnak egy aprócska foltot a felületükön, pedig nem kellene. A mai cikkünkben elmondjuk nektek, hogy milyen szisztéma szerint kell dinnyét vásárolni. Ha a lent felsorolt szempontokat elolvassátok és memorizáljátok, akkor kizárt dolog, hogy ne találj szuper finom gyümölcsöt. Lássuk, hát mik árulkodnak arról, hogy egy dinnye édes vagy sem.

1, A felületén lévő fehér foltok.

Ha nyár, akkor dinnye. Viszont nagyon sok különbség van dinnye és dinnye között. Általában mindegyiken található egy fehéres, vagy sárgás volt, ami azért van, mert azon a felületen érintkezik a talajjal. Ha görögdinnye vásárlásra adja valaki a fejét, célszerű olyat választania, amin ez a folt inkább sötétebb sárga, mert abból lehet tudni, hogy megérett és finom édes.

2, Fontos, hogy milyen a formája.

Sokan nem is sejtik, de a dinnyéknek van nemük. Bizony, jól olvasod… A “hím” dinnye nagy és ovális alakú, melyben leginkább a vízíz dominál, míg a “nőstény” kerek és finom édes. Sokan az utóbbit részesítik előnyben.

3, Igenis számít a méret.

Sokan belesétálnak abba a hibába, hogy a lehető legnagyobb görögdinnyét választják ki. Ez nem túlságosan jó taktika. Sokkal jobb és célszerűbb az aranyközéputat választani és egy közepes méretűt, de jó nehezet megvenni.

4, A felületén lévő barnás foltok.

A legtöbb ember a tökéletes külsejű dinnyére törekszik, viszont ez nem jó. Az ilyen dinnye íze egy fabatkát sem ér, és sok esetben a kukában landol, mert az emberek képtelenek megenni. Ha barna foltot látnak hirtelen nem tudják hova tenni és inkább nem veszik meg, pedig jobban járnának, mert minél több barna folt van, ami a beporzás jele, annál érettebb és édesebb a gyümölcs.

5, Meg kell nézni a szárát.

A legtöbb boltban már csak olyan dinnyét lehet kapni, amiről előzőleg eltávolították a szárát. Ez amiatt probléma, mert abból se perc alatt meg lehet állapítani, hogy a kiválasztott gyümölcs megérett vagy sem. Amennyiben a szár leszáradt, az annak a jele, hogy teljesen megérett. Dinnyeszedéskor a termelők nagy része csak azokat a gyümölcsöket szedik le, amelyek nagyon könnyen elválnak a szártól.

Te, mi alapján választod ki a dinnyét? Szerinted ezek után, meg fogod a fent említett dolgokat nézni?

Ezek is érdekelhetnek