2022 május 29 vasárnap
KezdőlapÉrdekességekEz az 5 gyakorlat végleg megszabadíthat a hason lévő zsírfeleslegtől.

Ez az 5 gyakorlat végleg megszabadíthat a hason lévő zsírfeleslegtől.

-

Nem szabad lazsálnunk sem az ünnepek előtt, sem az ünnepek alatt, sőt még utána sem. Mindig tartsuk magunkat jó formában, hiszen a fittség és a jó testalkat, mindenki szíve vágya. Ha nem akarsz eljárni edzőterembe vagy nem akarsz órákon át edzeni, akkor jó hírünk van, ugyanis elhoztunk néhány jóga gyakorlatot, amivel nagyon szépen lehet formázni a hasfalat. Képes leszel megszabadulni az úszógumiktól, amik már nagyon idegesítenek téged, akárhányszor belenézel a tükörbe. Ezeket a gyakorlatokat elég napi szinten csupán fél órán át csinálni és az eredmény rövid időn belül látszani fog. Ha kitartó vagy, akár egyetlen hét után is látni fogod a különbségeket.

Edzésre fel!

Kobra póz (Bhujangasana)

1. Feküdj a hasadra, a lábaid legyenek vállszélességnyi terpeszben kinyújtva.

2. Ezután nyomd el a felsőtested a padlótól, amennyire csak bírod, a karjaid legyenek egyenesek. Ebben a helyzetben vegyél néhány mély lélegzetet.

3. Tartsd ezt a pózt legalább fél percig.

4. Ezt követően hajlítsd be a karjaidat és engedd le a tested a padlóra. Ismételd meg a gyakorlatot legalább 5 alkalommal, majd lazíts.

A hagyma póz (Dhanurasan)

1. Feküdj a hasadra.

2. Miután kifújtad az összes levegőt a tüdődből, hajlítsd be a lábad és fogd meg a bokád. Vegyél néhány mély levegőt.

3. Kilégzés után próbáld a törzsed felemelni a padlótól ezzel párhuzamosan húzd a bokáidat is. A képen látható pózban kell lenned.

4. Sem a bordák, sem a medence csontok ne érintsék a talajt. A hasadon legyen az összes testsúly. Tartsd meg ezt a pozíciót legalább 30 másodpercig. De ne felejts el közben lassú és mély levegőket venni.

5. Amikor kifújod a levegőt engedd el a bokáid, egyenesen nyújtsd ki a lábad. Tedd a fejed és a lábad a padlóra, hogy pihenhess.

A csónak póz (Naukasana)

1. Feküdj a hátadra. Kezeid legyenek a tested mentén, lábaid pedig egyenesen pihenjenek a földön. A lélegzetvétel kezdetével emeld fel a lábad addig a pontig, amíg az alhasad izmai meg nem feszülnek.

2. A képen látható módon, tartsd meg magad legalább 30 másodpercig. A tested közben remegni fog, de ez normális reakció. Ne felejts el mély levegőt venni.

3. Lassan térj vissza a kiindulási helyzetbe és lazíts. Ismételd meg a gyakorlatot 3-5 alkalommal.

Plank póz (Kumbhakasana)

A leghatékonyabb póznak tekinthető az összes izom erősítéséhez. A plankból sokféle változat létezik, mi viszont a jóga alapvető változatát mutatjuk meg.

1. Vegyél fel egy fekvőtámasz pozíciót. Hátad, lábaid és karjaid legyenek egyenesek.

2. Tartsd magad így legalább egy percig.

3. Lassú és mély levegőt vegyél közben, Ha letelt az idő, hajlítsd be a térdeidet, hogy négykézláb legyél a földön. Pihenj egy egy-két percig. Legalább ötször végezd el a gyakorlatot.

Szélhajtó póz (Pavanamuktasana)

1. Vegyél néhány mély levegőt, majd utána hajlítsd be a térdeidet egészen a mellkasodig és fogd meg őket a képen látható módon.

2. Tartsd ezt a pózt legalább egy percig. Ne felejts el közben mély levegőket venni.

3. Ezután nyújtsd ki a lábaid és a kezeid, majd szép lassan engedd a padlóra.

4. Ismételd meg a gyakorlatot legalább ötször.

Ezekkel a gyakorlatokkal remekül lehet formálni a hasat. De az eredmény csak akkor lesz látványos, ha napi szinten legalább fél óráig tudod csinálni őket.

Ezek is érdekelhetnek