2022 július 4 hétfő
KezdőlapTech & TudományEz lesz Putyin új célja? Egy orosz tábornok elszólta magát, melyik országról...

Ez lesz Putyin új célja? Egy orosz tábornok elszólta magát, melyik országról van szó

-

Ez lesz Putyin új célja? Rusztam Minnekajev orosz tábornok bejelentette, hogy az ukrajnai orosz invázió második szakaszának célja egy szárazföldi folyosó létrehozása a Dnyeszteren túli határhoz. Ez azt jelenti, hogy egy európai országnak komoly oka van az aggodalomra…

Harc Donbászért

Oroszország jelenleg a “különleges művelet” második részét hajtja végre. Egyszerűen fogalmazva, csak a Donbászt és Ukrajna déli részét akarja átvenni. Az oroszoknak egyelőre hiányoznak az erőforrások, hogy megtörjék az ukrán védelmet. A fegyveres erők vezérkara szerint a legnagyobb aktivitást Donyeck és Dnyipropetrovszk megyék környékén tapasztalják.

A szakértők már hetek óta felhívják a figyelmet arra, hogy Oroszország nem áll meg Donbászban. Ezeket a félelmeket megerősítette Rusztam Minnekajev tábornok, az Orosz Föderáció Központi Katonai Körzetének parancsnok-helyettesének legutóbbi nyilatkozata.

Ez lesz Putyin új célja?

Hamarosan az ukrajnai háború Moldovára is átterjedhet. Rusztam Minnekajev kijelentette, hogy az ukrajnai orosz invázió második szakaszának célja egy szárazföldi folyosó létrehozása lenne a Dnyeszteren túli határhoz. Transznisztria egyik szeparatista, orosz irányítása alatt álló régiója Moldova területén.

A már szó szerint két napja megkezdett különleges hadművelet második szakaszának kezdetétől az orosz hadsereg egyik feladata a Donbász és Dél-Ukrajna feletti teljes ellenőrzés megteremtése. Dél-Ukrajna ellenőrzése és kijárat létrehozása Transznisztriába.

Útközben van Odessza is. A fent említett területek átvétele elvágná Ukrajnát a tengertől.

Ahogy sejthető, az orosz tábornok szavai nagy szorongást váltottak ki Moldovában. A helyi külügyminisztérium közleményt adott ki.

Moldova ezeket a szavakat alaptalannak tartja, és ellentétes azzal, hogy Oroszország támogatja országunk szuverenitását és területi integritását. (…) Moldova semleges ország, és felszólítja Moszkvát, hogy tartsa tiszteletben ezt az elvet

Moldova az egy főre jutó GDP tekintetében Európa egyik legszegényebb országa. Ez egy kis állam, amelynek lakossága mindössze 2,6 millió . Nem tartozik sem a NATO-hoz, sem az EU-hoz. Moldova sokkal könnyebb célpont, mint Ukrajna.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek