2022 július 3 vasárnap
KezdőlapÉletmódEzek a világ legboldogabb országai - Na, de hányadik Magyarország?

Ezek a világ legboldogabb országai – Na, de hányadik Magyarország?

-

A világ legboldogabb országainak rangsorát minden egyes évben publikálják. Az idei év azonban a koronavírus járvány miatt egyedülállóra sikeredett, hisz egymás urán értek bennünket a csapások, így nem igen volt minek örülni. Ahogy eddig is, úgy most is Finnország nyerte meg az első helyet, na de a kérdés az, hogy hazánk hol is foglal helyet ebben a listában.

Amikor felteszik azt a kérdést, hol is a legjobb élni, akkor valamiért sosem Magyarország az első, ami beugrik, hanem valamilyen külföldi ország. Tudjuk, hogy ” szomszéd fűje, mindig zöldebb”, ám sokszor előfordul, hogy alábecsüljük azt, amink van.

Ausztria

A tanulmányt többe között olyan szervek támogatják, mint az Egyesült Nemzetek Szervezete. A Gallup gazdasági társaság 149 ország lakosságát kérdezi meg, hogy mennyire érzik boldognak magukat az adott országban.

A kérdés megválaszolásához több dolgot is figyelembe kell venni. Ilyen például a várható élettartam, szociális támogatás, személyes szabadság, GDP, korrupció mértéke, illetve figyelembe kellett venni a 2020-ban letaglózó világjárványt is. Megvizsgálták azok, hogyan befolyásolták az emberek életét.

Az az ország, mely évről-évre elnyeri a világ legboldogabb országa címet, nem más, mint Finnország. Fontos megjegyezni, hogy az ország elég jól megbirkózott és megbirkózik még mindig a járvánnyal. 5,5 millió lakos közül eddig 72 ezren kapták el a koronavírust, s ebből 808-an haltak meg.

Finnország

A top 10-es listában már akadt egy-két picike változás. Norvégia a 2017-2019-ben birtokolt 5. helyről a 8.-ra esett, Németország viszont a 15. helyről a 7.re hozta fel magát. Új-Zéland volt az egyetlen Európán kívüli ország, mely bekerült a legjobb 10-be.

Az Egyesült Királyság a tavalyi 13. helyről a 18.-ra esett vissza.

Így néz ki a világ legboldogabb országainak „top 20” rangsora.

1, Finnország
2, Izland
3, Dánia
4, Svájc
5, Hollandia
6, Svédország
7, Németország
8, Norvégia
9, Új-Zéland
10, Ausztria
11, Izrael
12, Ausztrália
13, Írország
14, Egyesült Államok
15, Kanada
16, Cseh Köztársaság
17, Belgium
18, Nagy-Britannia
19, Tajvan
20, Franciaország

Sejtettük, hogy Magyarország nem fog bekerülni a legjobb 10-be, de, hogy a legjobb 20-ban sem, az nagyon elszomorító. Magyarország a 43. helyet foglalj el a listában 6038 ponttal. Mondjuk, ha a 2017-2019-es adatok nézzük, akkor sok változás nem történt, akkor is 43.-ak voltunk.

Ezek is érdekelhetnek