2022 november 28 hétfő
KezdőlapEmberekEzek az enyhítések várhatóak 5,5 millió beoltottnál - Ezekre az ágazatokra fog...

Ezek az enyhítések várhatóak 5,5 millió beoltottnál – Ezekre az ágazatokra fog kiterjedni

-

2019-2021 között minden ember élete fenekestül felfordult. Otthonainkba kellett menekülnünk a vírus és a járvány elől, folyamatos fertőtlenítések, takarítások között kellett élnünk mindennapjainkat. Sokunk kénytelen volt elköltözni albérletéből, mert a munkahely elvesztés miatt nem tudtuk tovább fizetni a költségeket és így tovább. Bárhova mentünk mindenhova kellett maszkot vinnünk, és ha étterembe akartunk menni akkor is szükség volt a védettségi igazolványra, különben hoppon maradtunk. Nagy utat tettünk meg azért, hogy most itt lehessünk, de úgy tűnik a türelmünk, várakozásunk nem volt hiábavaló.

Most már nem kell sokat várni, hogy végre valahára meglegyen az 5,5 millió beoltott ember. Előrejelzések szerint órákon belül teljesülhet, s attól kezdve új szabályozások lépnek életbe, amire nagy valószínűséggel már mindenki várt. A ma reggel közzétett adatok szerint eddig 5.493.609 embert sikerült beoltani, s ezzel közelebb kerültünk régi életünk visszaszerzéséhez.

A kormány szerint a következő szint megugrásával sokkal nagyobb előrelépést teszünk, mint eddig bármikor. Ha mázlink van, akkor már a holnapi naptól érvénybe léphetnek az újabb enyhítések, mely a következőkre terjednek ki.

– Mindenhol megszűnik a maszkviselés kivéve a szociális intézményekben illetve a kórházakban. Ennek értelmében, sem a tömegközlekedési eszközökön, sem az üzletekben nem kell feltenni a maszkot. Szerencsére köztereken már most sem kell ezeket viselni. Viszont azt hozzá kell tenni, ha valaki ezek után is még maszkban szeretne közlekedni, az nyugodt szívvel megteheti, mert nem lehet megtiltani, hogy bárki viselje.

– Már nemcsak a vendéglátó helyek teraszait lehet védettségi igazolvány nélkül igénybe venni, hanem a belső tereket is. Ezen kívül nem lesz rá szükség sem a szállodákban, sem a szabadidős helyeken, épületekben, rendezvényeken…

– Megszüntetik a boltokra, üzletekre vonatkozó létszámstoppot, vagyis a 10nm/vásárló illetve távolságtartó szabályozást.

– 50 főről 100-ra emelik a családi illetve magánrendezvények létszámát, a lakodalmaknál pedig 200-ról 400-ra.

– Enyhítések azonban nem történnek az 500 főt meghaladó szabadtéri rendezvények, zenés-táncos események, sportrendezvények tekintetében. Ezeken még jó ideig megmaradnak a szabályozások és korlátozások, s ennek tükrében ugyanúgy védettségi igazolvánnyal és létszámkorláttal lehet őket látogatni. A 18 éven aluliak védettségi igazolvánnyal, vagy olyan emberrel vehetnek részt, akinek van igazolványa.

– Visszaáll a hagyományos, normális oktatás az egyetemeken és főiskolákon is.

Most már látjuk a fényt az alagút végén, és hamarosan teljesen visszaállhatunk a normális kerékvágásba… legalábbis reméljük. Ti is örültök ennek az enyhítésnek?

Ezek is érdekelhetnek