KezdőlapJárművekEzekre a helyekre ülj, ha túl akarsz élni egy közlekedési balesetet

Ezekre a helyekre ülj, ha túl akarsz élni egy közlekedési balesetet

-

Rengeteg közlekedési eszközt használunk rendszeresen és sajnos amit gyakran használunk azokkal gyakran történik baleset is. A balesetekre pedig jobb ha előre felkészülünk így jóval nagyobb lesz az esélyünk a túlélésre. Most megmutatjuk nektek, hogy hol a legnagyobb az esélyetek a túlélésre a különböző közlekedési eszközökön.

Személygépjármű

Biztonságos ülések: A vezető mögötti két hátsó ülés a legbiztonságosabb, hiszen a frontális ütközések során a kocsinak ez a része deformálódott a legkevésbé.

Veszélyes ülések: A vezető melletti úgynevezett anyósülés a legveszélyesebb hiszen bármilyen ütközés során a sofőr reflexszerűen elrántja a kormányt és általában ezzel a mellette ülőt sodorja veszélybe.

Kisbusz

Biztonságos ülések: A menetirányhoz képest fordított állású ülések, mert így egy ütközés során nem fejeljük le az előttünk lévő szék háttámláját.

Veszélyes ülések: Az ablak melletti ülések mind veszélyesek, hiszen egy borulás során az üvegek nagy valószínűséggel megsebesítenek minket illetve a vezető melletti anyósülések ugyan úgy mint a személyautónál.

Trolibusz

Biztonságos ülések: A menetirány szerinti jobb oldalon a folyosó mellett, ugyanis a közlekedés rendje szerint bal oldalról van a legnagyobb esélye egy veszélyhelyzetnek. Továbbá még biztonságosnak tekinthetőek a menetiránynak háttal ülő székek.

Veszélyes ülések: Akár a kisbuszoknál itt is jobb ha kerüljük az ablak melletti üléseket, nehogy az üvegszilánkok megsebesítsenek.

Városi autóbusz

Biztonságos ülések: A jobb oldali ülések a kabin közepén illetve a menetiránnyal ellentétesen elhelyezett ülések.

Veszélyes ülések: Az első két sor kimondottan veszélyes hiszen gyakran előfordul, hogy idegen tárgy csapódik be a nagy szélvédőn keresztül, ami az első két sorban utazóknak okozhat sérüléseket. Továbbá az ablakok és ajtók melletti ülések a veszélyesek.

Vonat

Biztonságos ülések: A szerelvény közepén válasszunk kocsit és a kocsin belül is próbáljunk meg a közepén helyet foglalni. Egy ütközés során a szerelvény eleje fog a legjobban deformálódni és a hátsó kocsiknak van a legnagyobb esélye a kisodródásra.

Veszélyes ülések: A menetiránnyal megegyező irányban álló ülések.

Hajó

Biztonságos ülések: A magasabban lévő kabinok a biztonságosabbak ugyanis egy vészhelyzet esetén ezek süllyednek el utoljára.

Veszélyes ülések: Az alsó szinten lévő kabinok a legveszélyesebbek, ugyanis ha a hajó léket kap azonnal elárasztja a víz az alsó részeket.

Repülőgép

A legtöbb szakértő szerint a repülőgép szárnya mögötti része sokkal biztonságosabb mint az eleje. A legfontosabb viszont az, hogy mindig nyugodtak maradjunk és kövessük a biztonsági előírásokat.

Ezeket is olvasd el

A 40 éves négy gyermekes anya válás után teljesen megváltoztatta a...

Az emberek általában valamilyen meghatározó esemény után döntenek úgy, hogy tetoválást varratnak magukra. Ilyen például egy szeretett családtag, rokon, barát, társ, négylábú elvesztése, aki...