2022 június 30 csütörtök
KezdőlapJárművekEzekre a helyekre ülj, ha túl akarsz élni egy közlekedési balesetet

Ezekre a helyekre ülj, ha túl akarsz élni egy közlekedési balesetet

-

Rengeteg közlekedési eszközt használunk rendszeresen és sajnos amit gyakran használunk azokkal gyakran történik baleset is. A balesetekre pedig jobb ha előre felkészülünk így jóval nagyobb lesz az esélyünk a túlélésre. Most megmutatjuk nektek, hogy hol a legnagyobb az esélyetek a túlélésre a különböző közlekedési eszközökön.

Személygépjármű

Biztonságos ülések: A vezető mögötti két hátsó ülés a legbiztonságosabb, hiszen a frontális ütközések során a kocsinak ez a része deformálódott a legkevésbé.

Veszélyes ülések: A vezető melletti úgynevezett anyósülés a legveszélyesebb hiszen bármilyen ütközés során a sofőr reflexszerűen elrántja a kormányt és általában ezzel a mellette ülőt sodorja veszélybe.

Kisbusz

Biztonságos ülések: A menetirányhoz képest fordított állású ülések, mert így egy ütközés során nem fejeljük le az előttünk lévő szék háttámláját.

Veszélyes ülések: Az ablak melletti ülések mind veszélyesek, hiszen egy borulás során az üvegek nagy valószínűséggel megsebesítenek minket illetve a vezető melletti anyósülések ugyan úgy mint a személyautónál.

Trolibusz

Biztonságos ülések: A menetirány szerinti jobb oldalon a folyosó mellett, ugyanis a közlekedés rendje szerint bal oldalról van a legnagyobb esélye egy veszélyhelyzetnek. Továbbá még biztonságosnak tekinthetőek a menetiránynak háttal ülő székek.

Veszélyes ülések: Akár a kisbuszoknál itt is jobb ha kerüljük az ablak melletti üléseket, nehogy az üvegszilánkok megsebesítsenek.

Városi autóbusz

Biztonságos ülések: A jobb oldali ülések a kabin közepén illetve a menetiránnyal ellentétesen elhelyezett ülések.

Veszélyes ülések: Az első két sor kimondottan veszélyes hiszen gyakran előfordul, hogy idegen tárgy csapódik be a nagy szélvédőn keresztül, ami az első két sorban utazóknak okozhat sérüléseket. Továbbá az ablakok és ajtók melletti ülések a veszélyesek.

Vonat

Biztonságos ülések: A szerelvény közepén válasszunk kocsit és a kocsin belül is próbáljunk meg a közepén helyet foglalni. Egy ütközés során a szerelvény eleje fog a legjobban deformálódni és a hátsó kocsiknak van a legnagyobb esélye a kisodródásra.

Veszélyes ülések: A menetiránnyal megegyező irányban álló ülések.

Hajó

Biztonságos ülések: A magasabban lévő kabinok a biztonságosabbak ugyanis egy vészhelyzet esetén ezek süllyednek el utoljára.

Veszélyes ülések: Az alsó szinten lévő kabinok a legveszélyesebbek, ugyanis ha a hajó léket kap azonnal elárasztja a víz az alsó részeket.

Repülőgép

A legtöbb szakértő szerint a repülőgép szárnya mögötti része sokkal biztonságosabb mint az eleje. A legfontosabb viszont az, hogy mindig nyugodtak maradjunk és kövessük a biztonsági előírásokat.

Ezek is érdekelhetnek