2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapÉrdekességekEzt tudjuk vásárolni a világ 15 különböző országában 300 forintból

Ezt tudjuk vásárolni a világ 15 különböző országában 300 forintból

-

Életünk során sok helyre eljuthatunk a világban. Akárhova megyünk, mindig fel kell készülnünk, hiszen minden egyes országnak megvan a maga kultúrája, hagyományai és nem utolsó sorban pénzneme is. Ha nem hazánk mellett döntünk, amikor nyaralni készülünk, akkor mindenképpen pénzt kell váltanunk, ezért tisztában kell lennünk a valuta értékével is.

Már csak azért is, mert kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha túl kevés váltót viszünk magunkkal. Az árfolyamokról könnyedén tájékozódhatunk az interneten is. De vajon mit kaphatunk a pénzünkért a világ különböző országaiban? Vegyünk alapul háromszáz forintot. Mit kaphatunk mindössze ennyiért? Azért választottunk ilyen alacsony összeget, mert hihetetlen dolgokat vásárolhatunk vagy vehetünk igénybe belőle, míg hazánkban csupán egy órás parkolási díjra elegendő.

Fülöp-szigetek

Gondoljunk csak bele, Magyarországon mennyibe kerül egy komplett lábmasszás. Nos, a Fülöp-szigeteken egy húsz perces masszázst kaphatunk, mindössze néhány magyar aprópénzért. Belegondolni is kemény, ugye?

Isztambul

A hagyományos török tea nagy népszerűségnek örvend, így ha Isztambulban járunk érdemes megkóstolnunk. Ennek a forró italnak rengeteg változata van, ami csupán háromszáz forintunkba kerül.

Vietnam

A “nón lá” néven ismert kúpos kalap szalmából készül. Az emberek nemcsak a fejükön viselik, hanem házaikat is szívesen díszítik vele, sőt, ajándékba is sokszor adják. Éppen ezért kedvelik a turisták is, hiszen itthon maradt szeretteiknek adhatnak egy kis ízelítőt a vietnami kultúrából.

Németország

Európában már korántsem egyszerű dolog háromszáz forintért vagy annál olcsóbban vásárolni valamit. Nos, Németországban mindössze egy euróért, vagyis háromszáz forintért négyszáz darab fültisztító pálcikát vehetünk.

Malajzia

A poggyászban sok helyet spórolhatsz, ha nem viszed magaddal az egész ruhásszekrényedet. Ha Malajziába készülsz, akkor jobb, ha kevesebb ruhát csomagolsz a bőröndödbe. Egyrészt azért, mert ott a ruházat is olcsóbb, másrészt pedig azért, mert a mosodai szolgáltatás mindössze háromszáz forintba kerül.

India

A tömegközlekedés használata az egyik leggazdaságosabb dolog egy utazás során. Persze mindez az adott országtól függ, de Indiában egy metróbérlet tíz rúpia, vagyis nem egészen 250 forint. Ennél olcsóbb utazás nincs is.

Venezuela

A világ legolcsóbb benzinje Venezuelában található. Literenként mindössze húsz centet kérnek érte. Ez azt jelenti, hogy magyar forintban átszámolva, öt liter üzemanyagot tankolhatunk csupán háromszáz forintért, vagyis ez ötszöröse annak, mint amit a magyarországi benzinkutak kínálnak nekünk ugyanezért az összegért.

Dél-Korea

Dél-Koreában a karaoke hatalmas népszerűségnek örvend. Ha el szeretnél merülni a helyi kultúrában és szívesen elénekelnél néhány dalt, akkor nem szabad kihagynod a lehetőséget. Egyetlen dollárért, vagyis háromszáz forintért két dalt is előadhatsz a közönségnek.

Portugália

A kávé és a portugál emberek kapcsolata rendkívül szoros. Már a 18. század óta fogyasztják ezt a frissítő italt, így nem tudsz elmenni úgy az utcákon, hogy ne látnál embereket kávézni. Ha Portugáliában jársz, ne hagyd ki a lehetőséget, kóstolj meg egy igazi portugál kávét, amit a helyiek “bica-nak” neveznek. Rendszerint a képen látható portugál “tojásos tortát” kínálják hozzá. Valójában a tojás csak a főzött vanília krémre utal, ami majdnem olyan ízű, mint hazánkban a krémes ízletes tölteléke.

Horvátország

Sokan mondják, hogy a horvát fagyi, a világ egyik legfinomabb fagylaltja. Egy gombóc fagyi mindössze hat kunába kerül. Egy kuna 47 forint, így Horvátországban egy gombóc nyári édesség körülbelül háromszáz forintba kerül. Magyarországon is nagyjából ennyiért választhatunk magunknak egyetlen gombócot.

Magyarország

Magyarországon háromszáz forint szinte semminek tűnik, hiszen mindössze két aprópénzről van szó. Ráadásul nehéz, sőt, egyes városokban lehetetlen találni ingyenes parkolóhelyet. Budapesten viszont, vannak olyan parkolóházak, ahol akár négy órán keresztül is parkolhatunk pusztán háromszáz forintból.

Szingapúr

Szingapúrban a hőmérséklet sosem csökken 26 fok alá, így egy nyilvános fürdő vagy kalandpark felkeresése rendkívül jó ötlet egy ilyen forró napon. A lehetőségek tárháza végtelen, sőt, nem is kell mélyen a pénztárcánkba nyúlnunk.

Svájc

Svájc nem arról híres, hogy olcsó lenne, de, ha van háromszáz forintod, akkor szomjan biztosan nem halsz. Háromszáz forintból vásárolhatsz magadnak 1,5 liter ásványvizet és még marad egy kis apród.

Brazília

Brazíliában nem feltétlenül kell őrizned a hátizsákod vagy a táskád, ha a strandon szeretnéd süttetni a hasad vagy a városban kóborolnál egy kicsit. A buszmegállókban és a tengerpartokon vannak csomagtárolónak létrehozott szekrények, amikbe belepakolhatod a holmid és biztonságban is tudhatod azt.

Thaiföld

Bárhova utazol, mindig jó, ha van nálad egy mobiltelefon-kártya, ami Thaiföldön rendkívül olcsó. Mindössze háromszáz forintból tizenhat percen át beszélhetsz, például vészhelyzet esetén vagy ha rád tör a honvágy, felhívhatod szeretteidet.

Ezek is érdekelhetnek