2022 augusztus 16 kedd
KezdőlapEmberekFelébredt a kómából az 5 éves kisfiú, az olasz sífelvonó baleset egyetlen...

Felébredt a kómából az 5 éves kisfiú, az olasz sífelvonó baleset egyetlen túlélője

-

Május 25-én arról szóltak a hírek, hogy az orvosok hamarosan felébresztik a kómából azt az ötéves kisfiút, aki tragikus balesetet szenvedett családjával Olaszországban. A gyermek csodával határos módon élte túl az észak-olaszországi drótkötélpályás felvonóbalesetet.

Eitan Birant még vasárnap szenvedett balesetet, amelynek következtében súlyos koponya-, mellkasi és hasi, és lábsérülései lettek és akit az egyik torinói kórház intenzív osztályán ápolnak. A legfrissebb információk szerint Eitant édesapja, a harminc éves izraeli orvostanhallgató, Amit Biran óvó ölelése mentette meg.

A tragédiában tizennégy ember vesztette életét, amikor a felvonó száz méteres magasságból leszakadt. Az egyetlen túlélő az ötéves kisfiú volt, akinek ágya mellett nagynénje virraszt éjjel-nappal.

A Lago Maggiore közelében leszakadt sífelvonó balesetben a tizennégy áldozatba egy család öt tagja is beletartozott. A férj, a feleség, kétéves kisfiuk és a nő nagyszülei is elhunytak.

Amit Biran feleségével, Tal Peleg-Birannal és két gyermekükkel Olaszországban, Fabiában éltek, mivel a férfi ott végezte az orvosi egyetemet. A borzasztó tragédiában ötéves kisfiuk mindenkit elvesztett, jelenleg nagynénje vigyáz rá, valamint orvosok és pszichológusok állnak a kicsi szolgálatára, hogy segítsenek neki feldolgozni a történteket és az őt ért veszteséget.

“Fáj a nyakam” – ezek voltak a kisfiú első szavai, mikor felébredt a kómából, majd üdvözölte nagynénjét.

Az orvosok egyelőre visszafogottan nyilatkoznak a gyermek állapotáról, akit édesapja ölelése mentett meg a biztos haláltól.

Eitannel csak fokozatosan közlik, mi történt vele, mert a pszichológusok félnek a gyermek összeomlásától. A kicsire hosszú és nehéz út vár, hiszen a szülők és testvére elvesztése feldolgozhatatlan és számára teljesen érthetetlen. Egyelőre csak annyit mondtak neki, hogy kórházban van és több napon át aludt.

A család tagjait Izraelben helyezik majd végső nyugalomra, hazaszállításukról pedig Izrael római nagykövetsége gondoskodik.

Ezek is érdekelhetnek