2022 május 25 szerda
KezdőlapHírekFélelmetes rekord! Több mint ezren vannak lélegeztetőgépen

Félelmetes rekord! Több mint ezren vannak lélegeztetőgépen

-

A koronavirus.gov.hu weboldal információi alapján ma reggelre 8863 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. A járvány kezdete óta 516 490 megbetegedés volt összesen. 162-en haltak meg, így a 16 952 honfitársunkat ragadta magával az iszonyatos kór. Jelenleg 8764 koronavírusos beteget ápolnak, akik közül 1005-en vannak lélegeztetőgépre kötve.

Tegnap egy újabb rekord dőlt meg. Szombat reggelre 9444 új fertőzött volt és 163-man haltak meg. A vírus továbbra is az idős, krónikus betegek közül szedi áldozatait.

A kormány tájékoztatója szerint a háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak a héten. Az operatív törzs javaslatára a még be nem oltott, idősek oltását folytatják. Ugyanez az eljárás a kórházi oltópontokon, ahol leginkább Szputynyik és Pfizer-oltóanyagot használnak, itt azonban a 60 év alatti krónikus betegeket is beoltják AstraZenecával.

Jelenleg 1.319.266 embert oltottak be. Ebből 392.703 már a második oltást is megkapta.

Az operatív törzs aggódik a hosszú hétvége miatt. A járvány elképesztő ütemben terjed. Kerülni kell azokat a helyeket, ahol nagyobb eséllyel fertőződhetünk meg.

A kormány szerint a harmadik hullám még nem érte el a tetőfokát. Egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Ezért kellettek a szigorítások március 8-án.

Ezek a következők:

Este 8 és reggel 5 óra között kijárási tilalom van érvényben. Ez alól az esti munkavégzés jelenthet kivételt. Ezt azonban igazolni kell.

Maszkviselés lakott területen belül és közterületen kötelező.

Tartsunk másfél méter védőtávolságot egymástól.

Ahol lehet, otthoni munkavégzést javasolnak.

Szabadtéri sporttevékenység lehetséges, de csak akkor, ha tartható a másfél méteres távolság. Az igazolt sportolók edzései megengedettek. A meccsek pedig zárt kapuk mögött lehetségesek.

Parkok, erdők nyitva maradnak.

Szigorították a határátlépést.

Kiterjesztették a bértámogatást és az adókedvezményt azokra a szektorokra, melyeknek be kellett zárniuk.

A rendőrség ellenőrzi a szabályok betartását. Pénzbírsággal és bezárással sújthatja azokat a helyeket, melyek nem tesznek eleget a rendelkezéseknek. Számtalan helyről érkezett bejelentés azzal kapcsolatban, hogy csúnyán megbüntetik azokat az embereket, akik nem hajlandók maszkot viselni lakott területen belül, vagy közterületen.

A higiéniai szokások továbbra is elengedhetetlenek. Gyakran, alaposan mossunk kezet. Szigorúan be kell tartani a házi karantént, és ha valaki a koronavírus tüneteit észleli magán, akkor azonnal forduljon háziorvoshoz és kerülje el a másokkal való intézkedést.

Csak együtt fékezhetjük meg.

Ezek is érdekelhetnek