2022 május 20 péntek
KezdőlapEmberekFelfoghatatlan: Fogkrém miatt hunyt el egy 11 éves kislány

Felfoghatatlan: Fogkrém miatt hunyt el egy 11 éves kislány

-

Egy 11 éves fiatal lány elhunyt egy teljesen átlagos termék miatt, amit minden ember nap, mint nap használ. Ez nem más, mint a fogkrém. A fogorvos egy fogzománc erősítő fogkrémet ajánlott a gyermek édesanyjának. Soha nem gondolta, hogy a készítmény tartalmazhat olyan anyagokat amelyekre a lánya allergiás lehet. Két napon keresztül küzdöttek az életéért, de sajnos nem tudták megmenteni.

A 11 éves Denise Saldate olyannyira allergiás volt, hogy bármilyen tejterméktől anafilaxiás sokkot kapott. A lány édesanyja, Monique minden egyes élelmiszer leírását és összetevőjét alaposan ellenőrizte. Soha nem gondolta, hogy fogkrémben is lehet tejtermék.

A fogorvos az “MI Paste One” nevű fogkrémet javasolta a nőnek. Monique azzal követte el a legnagyobb hibát, hogy ennek a terméknek az összetevőit nem olvasta el. A krém viszont Recaldent tartalmazott, mely a tehéntejben található.

Mint utóbb kiderült , nem ez az egyetlen termék, amiben megtalálható ez az összetevő. Fellelhető többek között a Lengyelországban kapható “GC Tooth Mousse és GC MI Paste Plus” termékekben is. Denise esetében már az első használat súlyos következményekkel járt.

Monique egy interjúban felidézte a drámai jeleneteket, amiket az eset során tapasztalt.

“Azt hiszem, allergiás reakcióm van a fogkrémtől. Nem kapok levegőt.” – mondta Denise

Mire a lány befejezte volna a mondatot az ajka már el is kékült. Az édesanya ekkor fogta és bevitte az ágyába. Eközben kiabált a másik lányának, hogy azonnal hívja a mentőket. Ilyenkor a lehető leggyorsabban kell cselekedni és egyből az EpiPenért nyúlt. Sajnos az adrenalin injekció nem érte el a kívánt hatást. A lány még mindig fulladozott.

A kórházba szállítás után két napig küzdöttek az életéért, de a súlyos allergiás reakció következtében meghalt.

Monique arra figyelmezteti a többi szülőt, hogy ne kövessék el a hibát.

Monique, példájából okulva, arra hívta fel minden szülő figyelmét, hogy mindig mindent olvassanak el. Soha ne veszítsék el éberségüket amiatt, mert az elmúlt időszakban, hetekben, években nem történt tragédia. Addig kell minden étel, ital, termék összetevőjét olvasni, míg 100%-ban meg nem bizonyosodnak arról, hogy valóban biztonságos.

Last week nominations started to come in for this free spirited girl. When her image came across my computer screen & I…

Közzétette: Love Song Events & Photography Inc. – 2019. április 12., péntek

Őszinte részvétünk az egész családnak!

Ezek is érdekelhetnek