2022 június 27 hétfő
KezdőlapEgészségFélig felfalt egy 19 éves lányt egy cápa. A lány első szavai...

Félig felfalt egy 19 éves lányt egy cápa. A lány első szavai a támadás után mindenkit ledöbbentett

-

Paige Winter csupán 19 éves, mégis ezt a kislányt tartják ma, a bátorság és a remény megtestesítőjének. Története rengeteg embert inspirált.

2019 június másodika egy teljesen átlagos nyári nap volt mindenki számára. A lány a Fort Macon State Park melletti vizekben fürdött. Egy tipikus nyári, strandolós nap volt. Azonban hamar rémálommá vált mindenki számára.

Nyakig érő vízben volt, amikor azt érezte, hogy valami lehúzz a víz alá. Először nem tűnt fel senkinek sem, hogy baj van. Gyakran viccelték meg egymást azzal, hogy a víz alatt megfogták egymás lábát. Azonban itt valami sokkal szörnyűbb történt.

Egy bikacápa ragadta meg a lányt és húzta a víz alá. Paige próbált szabadulni, de a ragadozó nem engedte. Volt egy pillanat, amikor feladta a dolgot és úgy volt vele, hogy “kész, ennyi volt, nekem végem”, ám ekkor édesapja megragadta és elkezdte kiemelni őt a vízből.

Paige apja tűzoltó és mentős szóval nem az a fajta ember, aki pánikba esik azonban, ahogy emelte ki a lányát meglátta az állat hatalmas, fekete szemét. Azonnal elkezdte ütni az állat orrát, hogy távozásra bírja. Ekkora Paige már elvesztette az eszméletét.

A bal lába annyira megroncsolódott a harapás következtében, hogy térdtől lefelé amputálni kellett, illetve a kezei is csúnyán megsérültek. Számtalan műtét vár még a lányra.

Amikor az orvosok felébresztették és közölték vele, hogy le kellett vágni a lábát Paige csak annyit mondott: “Hmm, király, akkor lesz valami menő protézisem.”

Az orvosok egyszerűen nem hitték el, hogy miként lehet valakinek ekkora bátorsága, ereje és pozitív életszemlélete.

“Ne haragudj a cápára” – mondta az apjának. “Ez csak egy cápa, azt teszi, amit a cápák tesznek. Szép állatok!” A lány azóta, hihetetlen módon, a faj megmentéséért kampányol. A bikacápák populációja az elmúlt 50 évben 70%-kal csökkent.

Az ilyen támadások egyébként nagyon ritkák. Ez leginkább a faj populációjának visszaesése miatt van. A cápák egyébként sem szeretik az emberi húst. A támadások nagy része egyszerűen véletlen. Az embereket összetéveszti a kedvenc zsákmányával a fókával.

Paige azzal viccelődik, hogy mostantól inkább úszómedencékben fog pancsolni és elengedi az óceánt egy időre. Ettől függetlenül ugyanúgy cáparajongó maradt. Szobájának falát cápás poszterek díszítik.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek