2022 május 22 vasárnap
KezdőlapEmberekFelnőtteknek szánt lakónegyed épül - Gyerekeknek tilos a belépés

Felnőtteknek szánt lakónegyed épül – Gyerekeknek tilos a belépés

-

A mai világban egyre több olyan szingli illetve pár van, akiknek nincs és is nem szeretnének gyermeket vállalni. A fejlett országok állampolgárai számára, már közel sem az az álomkép, vagy a fő cél, hogy gyereket vállaljanak. Ez mind a nőkre, mind a férfiakra egyaránt igaz. A nőknél inkább a szakmai fejlődés és a karrier vette át a vezető szerepet. A gyengébbik nem “felszabadulásának” köszönhetően, a férfiaknak már nem kell visszafognia az ösztöneit. Nem kell évekig ugyanazzal a partnerrel együtt lenniük…

Emiatt növekszik azon emberek csoportja, akik távol akarnak élni a zajos és zavaró gyerekektől. Egy fejlesztő úgy döntött, hogy egy sziléziai birtokon olyan lakónegyedet épít fel, ahol szingli, gyermektelen párok vehetnek csak igénybe. Kikötötte, hogy ide gyerekeket nem is lehet majd vinni, sőt, a területre sem teheti be kiskor a lábát.

A közösségi médiában már megjelent néhány terv, mely bemutatja az ominózus birtokot és azt, hogy fog kinézni a lakónegyed. Az Ecotexture stúdió weboldalán olyan házakat láthatunk, melyek modern, de emellett minimalista stílusnak örvendenek.

A házak között nem lesznek kerítések, így lehetőség nyílik a szabad mozgásra. A befektető hozzátette, hogy az ingatlanokat csak szingliként, illetve gyermektelen párként lehet majd kibérelni.

Egy kommentelő megjegyezte, olykor előfordul, hogy azoknak a pároknak is születik gyereke, akik valójában nem is akartak. A fejlesztő erre is talált választ.

“Az esetleges gyermekáldás esetén, biztos szívesebben laknának egy nagyobb, kellemesebb otthonban, ami alkalmasabb egy gyermek felnevelésére.”

Egy újságíró felhívta a céget, hogy megismerje a részleteket. Megtudta, hogy az 50 négyzetméteres lakások túl kicsik a gyerekes családok számára, így voltaképpen eszükbe sem jut bérbe adni nekik. Azt viszont nem árulta el, hogyan kívánja érvényesíteni a gyermekekkel való együttélés tilalmát.

Hanna Milewska-Wilk, az ingatlan és bérleti piac szakértője, egy interjúban azt mondta, hogy az ilyen megoldások egyáltalán nem állnak ellentétben a törvénnyel. A fejlesztő vagy az eladó eldöntheti, hogy kinek szeretné bérbe adni, illetve eladni az ingatlant.

Az Ecotexture stúdió által tervezett lakótelep esetében megemlítik, hogy a tulajdonos egy ember lesz, aki az ingatlanokat bérbe adhatja, így azok bérlőkké válnak. Ezzel könnyedén lehet érvényesíteni a sajátos struktúrát. Nem írnak alá szerződést gyermekekkel rendelkező ügyfelekkel, illetve nem hosszabbítanak szerződést, ha kiderül, hogy áldott állapotban van a hölgy.

Hanna hozzáteszi, hogy egy hasonló lakónegyedet építettek már 1929-ben Wrocławban. A WUWA modell birtokának részeként épületet terveztek a gyermek nélküli párok és egyedülállók számára. De ezzel nincsen semmi baj és nem is törvénytelen.

Ti mit gondoltok? Laknátok ilyen helyen, ha nem szeretnétek gyermeket?

Ezek is érdekelhetnek