2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekFérfiak, akik tapasztalat alapján mesélték el, milyen nehéz az édesanyák élete

Férfiak, akik tapasztalat alapján mesélték el, milyen nehéz az édesanyák élete

-

A modern édesanyák, ma már sokkal több és nagyobb stressznek vannak kitéve, mint őseik – legalábbis egyes kutatások erre engednek következtetni. Ez az életvitel magas szintű szorongást és depressziót idézhető elő náluk, ami negatívan befolyásolja a lelki világukat. Ahhoz, hogy a férfiak megértsék, hogy milyen az édesanyák cipőjében járni, fontos, hogy legalább egy ilyen napot végigcsináljanak. Mostani posztunkban bemutatjuk, milyen tapasztalatokat osztottak meg a férfi felhasználók ezzel kapcsolatban.

1, Meg kell érteniük, hogy az anyák extrém módon kimerülnek

Egy két gyermekes édesanya egy nagyon megható posztot tett ki a Facebookon, amiben elmeséli, hogy férje miként segített neki. Amikor egyik nap hazaért a munkából, már mindenki aludt a házban. Arra gondolt, hogyan tudná ő is kipihenni magát, majd hirtelen eszébe jutott, hogy felesége már három napja nem aludt rendesen, mivel a családot helyzete a betegsége elé, így nem tudott rendesen felgyógyulni belőle.

Ahelyett, hogy ledőlt volna a kanapéra és pihent volna, inkább úgy határozott, hogy segít gyermekei anyjának kitakarítani a házat. A férfi töredelmesen bevallotta, hogy az édesanyák nagyon el tudnak fáradni.

Nagyon sok felhasználónak tetszett a bejegyzés és mindenkinek ilyen férjet kívántak!

2, Meg kell érteniük milyen, mikor úgy érzik ők a legrosszabb szülők a világon

Egy Reddit felhasználó elmesélte tapasztalatait, mikor kisbabájára vigyázott. Egyik nap a feleségének halaszthatatlan dolga akadt így ráhagyta a gyermeket. Amikor a baba már hosszú percek óta megállás nélkül sírt, és semmi az ég egy adta világon nem nyugtatta meg, azt érezte, hogy nagyon rossz apa. Ez a gondolat viszont teljesen normális, és csak rövid ideig motoszkál az ember fejében.

Egy kisbaba ugyanis semmi mással nem tud a külvilággal kommunikálni, csak sírással. Sír, ha valamije fáj, ha éhes, ha unatkozik, ha törődésre vágyik…stb. Ha a nagy sírás közepette a szülő egy kis szünetet akar, akkor gondoskodjon arról, hogy a kicsi a legnagyobb biztonságban van és lépjen ki egy percre friss levegőt szívni. Ez segít ellazulni és feltöltődni.

3, Az apának kell lennie a fontos dolgokon.

A Redditen az édesapák különböző tanácsokat adna társainak arra vonatkozóan, hogyan kell jobb apának lenni. Néhányuk nagyon érdekes:

“Nem kell aggódni, ha a kisbaba az első pár hétben/hónapban nem reagál rád. Ez azért van, mert az édesanyjához van szokva és vele alakított ki egy szoros köteléket. Hidd el el fog jönni a te időd is.”

“Élvezd ki az éjszakákba nyúló szabad estéidet, mert a gyermek megszületése után nem lesz rá lehetőséged, hogy úgy élj, mint előtte. A gyermek minden energiát felemészt az első időszakban.”

“Találj ki valamit, amit csak te csinálsz a gyermekkel. Nálunk például, csak én fürdetek és én viszem be reggel neki a reggelijét. Nagyon szeretem, amikor én látom meg elsőként az álmos kis tekintetét.”

“Készíts sok videót és képet, mert ezekből soha nem tudsz túl sokat csinálni. Fontos, hogy tudd ezeket a pillanatokat nem kapod vissza, így érdemes megörökíteni.”

4, Segíteni kell a feleségnek a babának, hogy kicsit könnyebb legyen az életük

Számos férj kiírta a közösségi oldalára, hogy igazi csapatként kell együttműködni a mindennapok során. Nem csak saját magukról, hanem kedvesükről is kell gondoskodniuk, ugyanis csak így lehet elérni a kiegyensúlyozott lelkiállapotot. Az édesanyák a hosszú, álmatlan éjszakák következtében nagyon kimerülnek és ingerültté, gyengévé valamint csalódottá válnak. Az egyik férj elmesélte, hogy milyen procedúrán mennek át éjszakánként.

“A feleségemnek többször fel kellett kelnie megetetni a picit, de félt attól, hogy szoptatás közben elalszik. Annak érdekében, hogy ébren maradjon, felkeltem vele, és bekapcsoltam a TV-t, vagy elkezdtem vele beszélgetni.”

Fontos, hogy az édesanyák rendszeresen tartsanak szünetet és elmenjenek a gyerekkel sétálni vagy bevásárolni. A dolgozó apáknak pedig figyelniük kell arra, hogy kialudják a nyolc órájukat.

Neked van már gyereked? Milyen nehézségekkel kell/kellett megküzdened a kezdeti fázisban? Volt segítséged?

Ezek is érdekelhetnek