2023 május 29 hétfő
KezdőlapEgészségFigyelj rá. Ezek a magas intelligencia jelei

Figyelj rá. Ezek a magas intelligencia jelei

-

Valószínűleg mindannyian elgondolkodtunk már életében legalább egyszer az intelligenciánkon. Kiderült, hogy van néhány jel arra, hogy az IQ-d valóban magas lehet. Itt van néhány közülük.

Olvasási készség fiatal korban

kep 2023 04 04 144613326
Figyelj rá. Ezek a magas intelligencia jelei

A kutatók csaknem 2000 ember bevonásával végeztek vizsgálatot. Mind egypetéjű ikerpár volt Mint kiderült, azok a gyerekek, akik korábban megtanultak olvasni, jobb eredményeket értek el a kognitív teszteken, mint a testvéreik.

A kutatók szerint az olvasási képesség már korai életkorban növeli a non-verbális és verbális intelligenciát.

Nem akar állandóan emberek között lenni

kep 2023 04 04 144634321
Figyelj rá. Ezek a magas intelligencia jelei

Sokan boldogok, ha sok időt tölthenek mások társaságában. A London School of Economics és a Singapore Management University kutatócsoportjának tagjai észrevették, hogy a magasabb IQ-val rendelkezőknek nagyobb valószínűséggel van szükségük az ún. „énidőre”.

Rendetlen

kep 2023 04 04 144655313
Figyelj rá. Ezek a magas intelligencia jelei

A Minnesota Egyetem tudósai által végzett kutatások szerint kreatívabbak vagyunk, ha zsúfolt helyiségben dolgozunk. A kísérletben 48 ember vett részt, akiknek szokatlan, zsúfolt helyen módot kellett találniuk a ping-pong labda használatára.

A tisztátalan helyiségekben tartózkodó résztvevők a többiekhez képest kreatívabb megoldásokat mutattak be.

Éjjeli bagoly

kep 2023 04 04 144713840
Figyelj rá. Ezek a magas intelligencia jelei

A The Official Journal of the International Society for the Study of Individual Differences című tanulmánya szerint az esti fennmaradók jobban teljesítenek az intelligenciateszteken, mint a korán kelők.

Azt találták, hogy azok az emberek, akik hajlamosak későig ébren maradni, gyorsabban képesek befogadni az „evolúciósan új értékeket”. A néprajzi bizonyítékok azt mutatják, hogy a baglyok kevésbé voltak elterjedtek őseink környezetében, mint manapság.

Balkezes

kep 2023 04 04 145220636
Figyelj rá. Ezek a magas intelligencia jelei

Egy tanulmány eredményei megerősítették, hogy a balkezeseknél kialakult az ún. eltérő gondolkodás. Arról van szó, hogy egy problémát többféle kreatív módon lehet megoldani, vagy két dolgot egyetlen újszerű formába ötvözni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

Ezek is érdekelhetnek