2022 július 1 péntek
KezdőlapIdőjárás előrejelzésFigyelmeztetés! - Ónos eső miatt, a csúszós utakra hívta fel a figyelmet...

Figyelmeztetés! – Ónos eső miatt, a csúszós utakra hívta fel a figyelmet az OMSZ

-

Hétfőre tizenkét megyére elsőfokú figyelmeztetést, Békés megyére pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Vasárnapra Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyékre az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hétfő hajnalban beborul az ég, továbbra is foltokban ködös, párás időre számíthatunk hószállingózással és ónos szitálással. Az éjszaka második felétől a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön ónos esővel kell számolni. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és -5 fok között várható.

Napközben jobbára borult marad az ég, a levegő foltokban ködös marad. A legnagyobb eséllyel a Tiszántúlon fordul elő kevesebb csapadék, délen eső, északra ónos eső és hó valószínű. A változó irányú szél továbbra is gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Az ónos eső miatt hétfőre az OMSZ tizenkét megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést, Békés megyében pedig másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden túlnyomóan borult lesz az ég és megvastagszik a felhőzet. A déli, délnyugati határ közelében azonban időszakosan elvékonyodhat a felhőtakaró. Nyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, de északkeleten havas eső, hó, ónos eső is előfordulhat. A déli, délnyugati szél élénk lesz, helyenként pedig meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +2 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de északkeleten ennél hidegebbet is mérhetnek majd.

Ezek is érdekelhetnek