2022 május 22 vasárnap
KezdőlapIdőjárás előrejelzésFigyelmeztetés! - Pénteken havazás, szélvihar és zivatar várható

Figyelmeztetés! – Pénteken havazás, szélvihar és zivatar várható

-

Az ország északi részén hó, a középső és déli részein pedig nagy mennyiségű eső várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél, zivatar és az ország egyes részein havazás miatt adott ki figyelmeztetést péntekre.

Másodfokú figyelmeztetés van érvényben a viharos szél miatt Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Veszprém megyében. Baranya, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Zala megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A péntek reggeli óráktól már egyre többfelé várható viharos a szél. A Dunántúlon és a középső országrészben 80-100 kilométer/óra közötti lökésekkel is számolni kell. Estére viszont csillapodik és mérséklődik a légmozgás.

Egyre többfelé várható nagy mennyiségű csapadék, az Északi-középhegység és az Alföld északi felén inkább hó formájában. A hegyvidéki tájakon még öt centiméter feletti hórétegre is lehet számítani. A Dunántúlon és a Dél-Alföldön zivatar alakul ki, amelyet 80 kilométer/órát is meghaladó széllökések kísérnek majd.

Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a havazás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében. Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére a zivatarveszély miatt.

Ezek is érdekelhetnek