2022 augusztus 15 hétfő
KezdőlapHírekFigyelmeztetést adott ki a rendőrség a felhőszakadások, viharok miatt

Figyelmeztetést adott ki a rendőrség a felhőszakadások, viharok miatt

-

Az ORFK figyelmeztetést adott ki a hazánkra zúduló hatalmas záporok és zivatarok miatt. Kérik, hogy a közúti közlekedésben résztvevők fokozottan figyeljenek, tartsák be a KRESZ szabályait, mivel a korlátozott látási viszonyok miatt az átlagosnál nagyobb veszélynek vannak kitéve.

A viharok, zivatarok miatt a rendőrség kéri a szabályok betartását és a felelősségteljes magatartást.

“A rendőrség kéri, hogy a közúti közlekedésben résztvevők fokozottan figyeljenek a KRESZ szabályainak betartására, mert a korlátozott látási viszonyok között közlekedők nagyobb veszélynek vannak kitéve. A gépkocsival közlekedők zivatar esetén fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek! A kerékpárosok, gyalogosok saját, illetve mások biztonsága érdekében lehetőleg használjanak láthatósági eszközöket!

Az időjárási frontok változása jelentősen növeli a rosszullétek számát, egyeseknél tompaságot, másoknál fokozódó ingerlékenységet válthat ki. A közlekedésben résztvevőknél ilyenkor fokozottan jellemző a koncentráció hiánya, amely a reakcióidőben is jelentkezhet. Kérjük az autósokat, legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! Vigyázzanak egymásra! …hogy mindenki hazaérjen!” – írták a police.hu-n.

Hétfőn az északi megyékben felhős idő várható, délebbre viszont, sok napsütésre van kilátás. Délután már erőteljes gomolyfelhő-képződés lesz. Egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok, amik rendszerré fejlődhetnek. A déli, délkeleti szél élénk lesz, a zivatarok környezetében pedig, viharossá fokozódik. Késő este 18-23 fokot mérhetünk. A hajnali órákra 15-20 fok közé hűl a levegő.

Ezek is érdekelhetnek