2022 július 5 kedd
KezdőlapNagyvilágFilmbe illő autós üldözés után fogták el a szabálytalankodó BMW-st. Íme a...

Filmbe illő autós üldözés után fogták el a szabálytalankodó BMW-st. Íme a videó!

-

Mindnyájan láttunk már autós üldözést a TV-ben. Azon kívül, hogy rendkívül izgalmas, még annál is veszélyesebb. Nem születik mindenki profi versenypilótának és ha megpróbál menekülni a rend szorgos őrei elől, bizony nagyon sokakat sodorhat halálos veszélybe.

Így történt ez Lettországban is a Jelgava autópályán. Augusztus 19-én a rendőrök bejelentést kaptak egy gyanúsan, szabálytalanul közlekedő autóról. A rendőrök elkezdték vizsgálni az autópálya azon szakaszát, ahonnan a bejelentést kapták majd felfigyeltek egy az út szélén álló BMW-re, melyet kannából tankoltak. Nem mellesleg a belső sávban.

A rendőrök azonnal kiszálltak a kocsiból és elindultak a gyanús jármű felé, gondolván kiosztanak egy szép kis büntetést. Arra azonban nem számoltak, hogy a fekete BMW utasai gyorsan beszórnak minden kezükben lévő tárgyat a csomagtartóba és menekülésbe kezdenek.

Innentől egy jó hosszú autós üldözés kezdődött, melybe egy másik rendőrautó is becsatlakozott.

Az üldözés során a rendőrök kénytelenek voltak kicsit agresszívabban fellépni a BMW sofőrje ellen így végül sikerült árokba kényszeríteni. Az üldözött sofőr ezek után sem adta fel és gyalog próbált egérutat nyerni. A rendőröknek egy figyelmeztető lövést kellett leadni a levegőbe, ekkor gondolta meg magát végül és engedte, hogy letartóztassák.

A slussz poén, hogy a sofőrnek nem volt jogosítványa, ráadásul tudatmódosító szerek hatása alatt állt. Az autó rendszáma sem stimmelt, mint kiderült lecserélték korábban. Elképzelhető, hogy lopott volt ez a szép fekete 7-es BMW.

Nagyon sok szabályt sértett meg, melyekre a törvény előtt kell felelnie. Szerencsére az üldözés során senki sem sérült meg. Azért az üldöző-rendőrautó csúnyán össze lett törve. Kár érte.

Mit gondoltok?

Ezek is érdekelhetnek