2022 július 2 szombat
KezdőlapHírekFolyamatosan frissülő térképen már nyomon követhető a koronavírus terjedése

Folyamatosan frissülő térképen már nyomon követhető a koronavírus terjedése

-

A térképen az is látható, hogy hányan haltak meg eddig, illetve hányan épültek fel a betegségből.

Már Kínán kívül is jelen van a koronavírus, folyamatosan érkeznek a hírek arról, hogy hol tűnt fel egy-egy újabb beteg, a The Center for Systems Science and Engineering egy térképpel tette átláthatóbbá, hogy mely területek érintettek.

A honlapon a világtérkép mellett, folyamatosan frissülő adatokat is találunk arról, hogy hány regisztrált megbetegedés, haláleset és felépülés történt.

A statisztikákat az Egészségügyi Világszervezet adatai alapján teszik közzé, ugyanakkor az amerikai, európai és kínai egészségügyi intézményekkel is kapcsolatban állnak. Az adatok néhány percenként frissülnek, a korábbi adatok 41 halálos áldozatot és 1354 regisztrált esetet jeleznek, ám 38 olyan betegről is hírt adnak, akiknek sikerült kigyógyulniuk a tüdőgyulladást okozó kórból.

A térképek alapján Afrikát és Dél-Amerikát egyelőre elkerülte a koronavírus, Európában mindössze Franciaországban látható egyetlen pötty, amely a három francia fertőzöttet mutatja, az Egyesült államokban eddig Seattle és Chicago érintett egy-egy esettel.

A térképet IDE kattintva érheted el.

Ezek is érdekelhetnek