2022 december 2 péntek
KezdőlapEmberekGigantikus vihar csap le Magyarországra pénteken - ezt jósolják a meteorológusok

Gigantikus vihar csap le Magyarországra pénteken – ezt jósolják a meteorológusok

-

Gondolom senkinek sem kell bemutatni, hogy mennyire botrányos is volt a májusi időjárás. Szinte alig sütött a nap, emiatt nem melegedtek át a házak falai, hűvös volt a lakásokban és az utcán is fel kellett öltözni, hogy ne fázzunk. Ehhez képest a június 180 fokos fordulatot vett. A nappali hőmérséklet olykor-olykor már majdnem eléri a 40 fokot, és éjszaka is kb. 20 fok körül lehet. A 35 fok feletti hőmérséklet elviselhetetlen, főleg úgy ha valaki kint dolgozik a napon. Rengeteg folyadékot kell inni, hogy ne száradjunk ki, és a fényvédőre is oda kell figyelni ha kimegyünk.

Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy egy hidegfront vonul át hamarosan országunk felett, mely egy viszonylag enyhe lehűlést eredményez. Pénteken a délutáni órákban fog északnyugat felől betörni kezdetben szél formájában.

Az időkép előrejelzései szerint délután már feltámad a szél, de eső csak késő délután fog kialakulni, és azok sem fognak sokáig tartani. Egy-egy zápor vagy zivatar kialakulhat a dél illetve keleti megyékben. Péntek éjjel a nyugati országrész felől fog megindulni a vihar, mely szombat hajnalra már az egész országon végig fog söpörni.

A vihar hozhat magával jégesőt, viharos erősségű szeleket és persze jó sok csapadékot.

Az sem kizárt, hogy egy-két szupercella is felüti a fejét. A viharral körülbelül 10 fokot fog csökkenni a hőmérséklet, ami ebben a tikkasztó hőségben nagyon jól fog esni, mind nekünk embereknek, mind a természetnek.

A frontosok figyeljenek, ugyanis emiatt levertség, fáradtság, fejfájás is kialakulhat.

Ezen a videón azt lehet látni, hogyan fog majd áthaladni a szél, vihar az országon és utána milyen hőmérsékletre lehet számítani.

Ezek is érdekelhetnek