2022 július 1 péntek
KezdőlapCelebGrosjean nem versenyez a szezonzárón Abu Dhabiban - A pilóta nem akar...

Grosjean nem versenyez a szezonzárón Abu Dhabiban – A pilóta nem akar bőrátültetést

-

A Forma-1-es Haas csapat pilótája, Romain Grosjean közel másfél hete szenvedett hatalmas balesetet a bahreini nagydíjon. Autója a szalagkorlátnak csapódott, rögtön kettészakadt és lángra kapott. A versenyző több, mint 28 másodpercet töltött a lángoló autóban, mire ki tudta szabadítani magát. Bal lába beszorult, így csak úgy tudott kiszabadulni a sérült járműből, hogy lábát kihúzta a cipőjéből.

Szerencsére komolyabb sérülés nélkül úszta meg a horrorbalesetet, “pusztán” kezei égtek meg a tűzben. Grosjean most bejelentette, nem indul a szezon zárófutamon, ugyanis hosszú távon szeretné megőrizni egészségét. A pilóta a Szahíri Nagydíjat csak figyelte, majd hazautazott Svájcba, így már biztosan nem versenyez majd a hétvégén Abu Dhabiban.

“Elbúcsúztam a paddocktól. A kapuknál amikor lehúztam a belépőkártyámat, arra gondoltam, hogy feltehetően utoljára áll a nevem mellett az, hogy Forma-1-es versenyző. Nem leszek ott Abu Dhabiban, mert a bal kezem továbbra is nagyon égett. Nem lenne biztonságos így használni, a bőrátültetést pedig el akarom kerülni. Jövőre azonban visszatérek a paddockba, hogy megnézzem, mi van a barátaimmal” – nyilatkozta a Haas pilótája.

Grosjean szavai után máris felröppentek a hírek, hogy az új F2-es bajnok, Mick Schumacher vezetheti majd a a Haas autóját a hétvégén, de a csapat bejelentette, hogy ezúttal is Pietro Fittipaldi ülhet majd be a volán mögé, ahogyan ez az elmúlt hétvégén is történt.

Emerson Fittipaldi unokája múlt héten debütált a száguldó cirkuszban, a nagydíj után pedig így nyilatkozott: “Manapság nagyon bonyolult a Forma-1-be kerülni, de én legalább már elmondhatom magamról, hogy befejeztem egy futamot.”

A szezon végén az amerikai csapat megválik másik pilótájától, Kevin Magnussentől is. Ő 2021-ben már Amerikában fog sportautózni. Magnussen csak annyit nyilatkozott a Haas idei autójáról, hogy “kétségtelenül a leglassabb a mezőnyben”.

Ezek is érdekelhetnek