2022 június 30 csütörtök
KezdőlapCelebGyászol a filmvilág - Elhunyt Paul Ritter, a Csernobil és a Harry...

Gyászol a filmvilág – Elhunyt Paul Ritter, a Csernobil és a Harry Potter színésze

-

54 éves korában, 2021. április 5-én elhunyt Paul Ritter, a Harry Potter és Csernobil színésze.

Paul Ritter, születési nevén Simon Paul Adams 1966. december 20-án látta meg a napvilágot Gravesendben, Kentben. Az angol színpadi és filmszínész olyan produkcióban volt látható, mint a Rambow fia (2007), a Vigasztalás kvantuma (2008), a Harry Potter és a félvér herceg (2009) és a Sas (2011), illetve játszott televíziós programokban, köztük a Friday Night Dinner (2011) -2020), a Vera, a Hollow Crown, Az utolsó Királyság és a Csernobil.

Apja, Ken Adams szerszámkészítő, édesanyja pedig tanítónő volt. Gimnáziumban tanult, ahol elsajátított egy darabot a filmművészetből, majd a modern nyelveket tanulmányozta a cambridge-i St John’s College-ban. Hamburgban játszott a német Nemzeti Színházban, majd visszatért az Egyesült Királyságba, ahol felvette a Ritter színpadi nevet.

A színész 1996-ban megnősült, feleségül vette Polly Radcliffet, aki a londoni King’s College tudományos munkatársa volt. A házaspár a kenti Favershamben élt és két gyermekük született, Frank és Noah.

Rittert 2021. április 5-én otthonában, családja körében érte a halál. A színész agydaganattal küzdött, de szervezete nem bírta tovább, legyőzte őt a kór. A hírre Eddie Marsan Ritter így reagált: “az egyik legnagyobb színészünk”.

Színésztársai együttérzésüket fejezték ki a családnak és mély fájdalommal búcsúztak tőle.

Paul Ritter egyik legismertebb alakítását a Csernobil című minisorozatban nyújtotta, Anatolij Gyatlov figurájának bőrébe bújva. Hozzá köthető a mémmé vált “Nem jó, de nem is tragikus” mondat.

Nyugodjék békében!

Ezek is érdekelhetnek