2023 június 10 szombat
KezdőlapEgészségGyermekkorában elvesztette a szemét. Most olyan szeme van, amely világít a sötében...

Gyermekkorában elvesztette a szemét. Most olyan szeme van, amely világít a sötében…

-

Megküzdött a rákkal, és gyerekként elvesztette a szemét. Rachel története az önelfogadáshoz vezető nehéz útról szól.

Gyerekként elvesztette a szemét

Rachel Mayta az Oregon állambeli Portlandből származik. Mindössze egy éves volt, amikor az orvosok retinoblasztómát diagnosztizáltak nála, egy olyan intraokuláris rákot, amely gyermekeknél a leggyakoribb. Az orvosok egyértelművé tették, hogy a szemét azonnal el kell távolítani a betegség megállítása érdekében.

A műtét sikeres volt, és Rachel életét megmentették. De a lánynak úgy kellett felnőnie, hogy úgy érezte, különbözik társaitól. Idővel Rachel kísérletezni kezdett szemprotézisekkel. Amikor 25 éves volt, olyan műtéten esett át, amely jobbá tette az életét. Az ötlet az volt, hogy növeljük a szem mobilitását, és egy kicsit valósághűbbé tegyük. Sajnos az eljárás ezúttal nem hozta meg a várt eredményt. Sőt, az a tény, hogy Rachelnek hiányzik az egyik szeme, még feltűnőbbé vált.

Az emberek megbámulták Rachelt és még csúnya megjegyzésekkel is illették. A lány egyre rosszabbul érezte magát, egyre ritkábban járt ki, egyre gyakrabban sírt. Ehhez még hozzájött az is, hogy az egyik férfi, akivel randizott, képtelen volt megbékélni Rachel hiányzó szemével. Megijesztette, így abba is hagyták a románcot.

Másokat tanít önelfogadásra

Rachel hosszú és nehéz úton ment keresztül, hogy megszabaduljon komplexusaitól, és megtanulja szeretni önmagát. A kellemetlen események sorozata után a nő úgy döntött, hogy valamin egyszerűen változtatni kell. Úgy döntött, elfogadja, ahogy kinéz, és élvezni kezdi az életet.

kep 2022 11 22 112944513
Gyermekkorában elvesztette a szemét. Most olyan szeme van, amely világít a sötében...

Rachelnek egy orvos barátja segített – neki köszönhető, hogy a nő protézisekkel kezdett kísérletezni. Ékszerekkel díszített szem? Vagy olyat, ami világít a sötétben? Rachel már szívesen mutatkozik ezekkel a protézisekkel, és bár felkelti a figyelmet, ma már egyáltalán nem zavarja!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek