2023 június 8 csütörtök
KezdőlapEgészségGyönyörű lány volt, de egy kertiparti mindent megváltoztatott. Súlyos, maradandó sérüléseket szerzett.

Gyönyörű lány volt, de egy kertiparti mindent megváltoztatott. Súlyos, maradandó sérüléseket szerzett.

-

Mindannyian csináltunk hülyeséget gyerekkorunkban. Akkor még minden olyan vicces. Nem fogjuk fel a következmények súlyát. Egyébként is úgy gondoljuk, hogy velünk semmi rossz nem történhet, hiszen miénk a világ. Nem? Néha azonban csúnyán eldurvul a buli és valakinek az egész élete megváltozhat tőle.

Natalie a barátaival buliztak az egyik haverjuk kertjében. Grilleztek, bulizgattak. Mindenki remekül érezte magát. Hordóban gyújtottak máglyát, ami viszont kezdett kialudni, úgyhogy az egyik srác egy remek ötlettől vezérelve üzemanyagot locsolt rá, hogy felturbózza. A tűz belobbant és ketten súlyosan megsérültek. Az egyik az akkor 16 éves Natalie volt.

Két és fél hónapig kellett kórházban lennie. A gyógyulás rettentő lassú folyamat volt. Nem csak a testén lévő hegek, hanem a lelki sérülések is nagyon csúnyák voltak.

„Megláttam magam a tükörben a tűz után. Nem volt hajam és vörösen izzott az arcom. Egy teljesen más embert láttam”. Az égési sérülések leginkább az arcát csúfították el, de a karjai, mellkasa is megsérült.

Natalie apukája orvos, így pontosan tudta, hogy mi várható. Arra azonban nem gondoltak, hogy ennyire rosszra fordulnak a dolgok. A lány édesanyja sokáig nem volt képes felfogni, hogy a gyönyörű kislányának az arca megégett.

Natalie egy teljesen átlagos tininek gondolta magát a baleset előtt. Utána viszont képtelen volt emberek közé menni. Rettentően szégyellte a sebeit.

„A baleset teljesen tönkretette az önbizalmam. Nem voltam boldog. Folyton úgy éreztem, hogy valaki figyel.”

Sok időnek kellett eltelnie, hogy Natalie összekapja magát. TikTok videókat kezdett el csinálni és a visszajelzések pozitívak voltak. Ez hatalmas önbizalmat adott neki. Itt találta meg azt a fajta támogatást, ami elengedhetetlen volt a számára, hogy emberek közé menjen. Számtalan sorstársa van, akikkel megbeszélhette az átélt traumákat. Ezekből a lelki sebekből csak akkor gyógyulhatunk, ha valakivel megbeszélhetjük.

Mára nem szégyelli és nem takargatja magát. Ez az egész az élete részévé vált. Szülei nagyon büszkék rá. Mára a baleset helyszínére is vissza mer menni. Erre sokáig képtelen volt.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek