KezdőlapTech & TudományHa van védettségi igazolványod, akkor ezt tudnod kell! Erről eddig senki sem...

Ha van védettségi igazolványod, akkor ezt tudnod kell! Erről eddig senki sem beszélt…

-

A védettségi igazolvány miatt ég gyakorlatilag az egész ország. Az oltásellenesek azért húzzák a szájukat, mert a korlátozások feloldása rájuk gyakorlatilag nem vonatkozik. Ez azért gond, mert a védettségi igazolvány semmi mást nem jelent, csupán annyit, hogy valaki megkapta az első adagot valamelyik vakcinából.

Ettől ő még korántsem lesz védett. Az orvosok szerint a második vakcina beadását követően 10 nappal lehet számítani a védettség kialakulására. Ergo az igazolvány megléte egyáltalán nem jelent védettséget a járvánnyal szemben.

Egy dologról azonban nem esett szó eddig. Védettségi igazolványt nem csak azok kaphatnak, akiket beoltottak valamilyen vakcinával, hanem azok is, akik igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen. Ilyen esetben 4 vagy 6 hónapos érvényességgel bír az igazolvány. Az oltással rendelkezők kártyáján nincs lejárati dátum.

Mi van azokkal, akiknek lejárt a 4-6 hónapos időintervallum? A legfrissebb információk szerint a lejárt határidejű védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg. Legalábbis ingyen biztosan nem. Ha lejárt, akkor el kell mennünk egy antitest-vizsgálatra, melynek ára 11.000 Forint, majd további 3.000 Forintért kérhetünk új igazolványt.

A dolog pikantériája, hogy ezek az emberek vélhetőleg, ténylegesen védettek a koronavírussal szemben, míg a beoltottak nagy része nem. Legalábbis az első oltást követően még nem valószínű.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezeket is olvasd el

A 40 éves négy gyermekes anya válás után teljesen megváltoztatta a...

Az emberek általában valamilyen meghatározó esemény után döntenek úgy, hogy tetoválást varratnak magukra. Ilyen például egy szeretett családtag, rokon, barát, társ, négylábú elvesztése, aki...