2022 június 30 csütörtök
KezdőlapTech & TudományHa van védettségi igazolványod, akkor ezt tudnod kell! Erről eddig senki sem...

Ha van védettségi igazolványod, akkor ezt tudnod kell! Erről eddig senki sem beszélt…

-

A védettségi igazolvány miatt ég gyakorlatilag az egész ország. Az oltásellenesek azért húzzák a szájukat, mert a korlátozások feloldása rájuk gyakorlatilag nem vonatkozik. Ez azért gond, mert a védettségi igazolvány semmi mást nem jelent, csupán annyit, hogy valaki megkapta az első adagot valamelyik vakcinából.

Ettől ő még korántsem lesz védett. Az orvosok szerint a második vakcina beadását követően 10 nappal lehet számítani a védettség kialakulására. Ergo az igazolvány megléte egyáltalán nem jelent védettséget a járvánnyal szemben.

Egy dologról azonban nem esett szó eddig. Védettségi igazolványt nem csak azok kaphatnak, akiket beoltottak valamilyen vakcinával, hanem azok is, akik igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen. Ilyen esetben 4 vagy 6 hónapos érvényességgel bír az igazolvány. Az oltással rendelkezők kártyáján nincs lejárati dátum.

Mi van azokkal, akiknek lejárt a 4-6 hónapos időintervallum? A legfrissebb információk szerint a lejárt határidejű védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg. Legalábbis ingyen biztosan nem. Ha lejárt, akkor el kell mennünk egy antitest-vizsgálatra, melynek ára 11.000 Forint, majd további 3.000 Forintért kérhetünk új igazolványt.

A dolog pikantériája, hogy ezek az emberek vélhetőleg, ténylegesen védettek a koronavírussal szemben, míg a beoltottak nagy része nem. Legalábbis az első oltást követően még nem valószínű.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek