2022 május 22 vasárnap
KezdőlapTech & TudományHackerek buktatták le a Pfizert. Az ő vakcinájuk csak átverés?

Hackerek buktatták le a Pfizert. Az ő vakcinájuk csak átverés?

-

Ez az egész oltás mizéria teljesen megosztja a világot. Sokan viccelődnek a kínai, az orosz vakcinákkal. Vannak olyan érdekcsoportok, melyek keményen támadják és próbálnak kétséget ébreszteni az emberekkel.

Leginkább az AstraZeneca vakcinájáról derültek ki olyan információk, miszerint több országban is voltak halálesetek az oltást követően. Ezek rendszerint krónikus, súlyos betegségben szenvedő embereknél fordultak elő. Mindmáig tisztázatlan, hogy tényleg összefüggésben van-e az AstraZeneca a halálesetekkel. Az ügyet vizsgálják, de több ország is betiltotta már a használatát. Vagy legalábbis felfüggesztette.

Az emberek nagy része a Pfizer vakcinát favorizálja, azonban most azt tették terítékre. Megdöbbentő tények derültek ki. Érdekes, hogy annak ellenére, hogy mindenki a nyugati vakcinákat preferálná, mégis az orosz és a kínai oltóanyaggal kapcsolatban a legkevesebb negatív visszajelzés.

Mi, abból a szempontból szerencsés helyzetben vagyunk, hogy hozzánk nem érkezett a problémás szériákból szállítmány. Több, mint egymillió magyart kapta már meg az oltást és nem érkeztek információk extrém vagy súlyos mellékhatásokról.

Igazából azt mondhatjuk, hogy nálunk egyelőre bármelyik bátran választható. Az AstraZenecának is egy adott szériájával voltak gondok.

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, Oroszország elnöke figyelmeztette a világot, hogy a nyugati érdekcsoportok egy összehangolt támadásra készülnek az orosz vakcina ellen. Próbálják azt sugallni az embereknek, hogy kevésbé megbízható, mint a nyugati oltóanyag.

Az orosz és kínai oltóanyag egy több évtizedes, hagyományos eljárással készülnek. A Pfizer már egy új technológiákra épülő mRNS vakcina. A legnagyobb kérdés, hogy miért kellett új technológia kifejlesztése a vakcina gyártásához, amikor a hagyományos és bevált megoldás lett volna a kézenfekvő. Pláne egy olyan helyzetben, amikor az egész világ térdre rogyott és várta az életmentő oltást.

Értelemszerűen pénzügyi érdekek lehetnek a dolog mögött. Legalábbis sokan ezt sejtik.

A British Medical Journal nevű brit orvosi folyóiratból értesülhettünk arról, hogy a hackerek nyilvánosságra hoztak egy levelezést mely az Európai Gyógyszerügynökség és a Pfizer között zajlott.

Ezekben arról volt szó, hogy a Pfizer sorozatgyártott vakcináiban alacsony arányban voltak a sértetlen mRNS molekulák. Magyarul a hatóanyag. A molekulák közül sok hiányos, vagy módosult állapotban került a fiolákba. A módosult molekulák aránya 78-ról 55 százalékra csökkent. Ennek a hatása kiszámíthatatlan, magyarán nem tudni, hogy ér-e valamit.

Az e-mailekből kiderül, hogy időközben sikerült meggyőzniük az ügynökséget, hogy a Pfizer vakcinái jók. De nem tudni, hogy mivel… Ez december 21-én történt.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek